1.12.18

LΙVΕ η ομιλία Τσίπρα...

...στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ...
Με αντικείμενο τις ερχόμενες ευρωεκλογές συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες ξεκίνησαν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με...
κομματικές πηγές, βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς, είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, μέσω και συμμαχιών με τους Πράσινους αλλά και με το κομμάτι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που έχει αποδεσμευτεί από τις αντικοινωνικές και συντηρητικές πολιτικές και έχει κάνει στροφή προς την Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη δομή και την αρχιτεκτονική της Ε.Ε. που -σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές- φιλοδοξούν «να δώσουν απάντηση στο δημοκρατικό έλλειμμα της Ε.Ε., το οποίο και κάνει τους Ευρωπαίους πολίτες να αισθάνονται απομακρυσμένοι» από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, καθώς και να δώσουν απαντήσεις «στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ενίσχυσης της δημοκρατίας».

Το παραπάνω είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Τετάρτη, η οποία θα προχωρήσει σε σχετική εισήγηση προς την Κ.Ε.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα μετά την Π.Γ., ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε δεκτή την πρόταση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες (Πέμπτη) συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή και του πρότεινε να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: