1.12.18

«Με fake news τρομοκρατούσαν επί μήνες συνταξιούχους»...

 Αιχμές Τσίπρα κατά ΝΔ και "φιλικά της ΜΜΕ"...
Δριμεία κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας και «των φιλικών της ΜΜΕ» για το θέμα των συντάξεων άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι...
«στο ζήτημα αυτό ξεπεράστηκε κάθε όριο φαιδρότητας και κυνισμού» εκ μέρους τους και αποδείχτηκε ότι ήταν «τελικά αποκλειστικές μπούρδες ενός θλιβερού προπαγανδιστικού μηχανισμού, που μην έχοντας πια επιχειρήματα αναπαράγει το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τη μαύρη προπαγάνδα».

Μίλησε για πρωτοσέλιδα εφημερίδων «με δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ και fake news τα οποία τρομοκρατούσαν επί σειρά μηνών τους συνταξιούχους» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, που έψεξε, όπως είπε, από τη Βουλή τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί «επειδή τόλμησε να πει ότι οι μειώσεις μπορεί και να μην εφαρμοστούν».

Αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι έφτασε στο τελευταίο σκαλί της αναξιοπρέπειας, ζητώντας στο Βερολίνο από τη γερμανική κυβέρνηση να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στο θέμα των συντάξεων.

«Τελικά, ακόμη και οι Γερμανοί τον αγνόησαν. Γιατί ακόμη και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη δεν μπορούν να μη διακρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αναξιόπιστος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «όλοι -και οι εταίροι στην Ε.Ε.- μπορούν να διακρίνουν ποιος έριξε την Ελλάδα στα βράχια της χρεοκοπίας και ποιος την έβγαλε από τη κρίση. Ποιος έστησε το γαϊτανάκι της διαπλοκής και της διαφθοράς και ποιος παλεύει για δικαιοσύνη. Ποιος κατάφερε με το 1/10 της δημοσιονομικής προσαρμογής να πετύχει πλεονάσματα και να πιάνει τους στόχους και ποιοι έβαζαν μέτρα αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να πιάσουν τους στόχους».

«Ταυτόχρονα αυτοί», πρόσθεσε,«είχαν τη συνήθεια να χαντακώνουν βαθιά στα συρτάρια τις λίστες της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: