28.12.18

ΕΔΕ ζητά ο Άδωνις...



...για τη διαρροή του πορίσματος...

Με σχετική ερώτησή του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται στο πόρισμα της...
ΕΔΕ που ζητά την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. 

Ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί «δεν είχαν καμία πληροφόρηση για το συγκεκριμένο πόρισμα» και τονίζει τα παρακάτω: 

Εύλογα διερωτάται κανείς αν η Ελληνική Αστυνομία σκόπιμα διοχέτευσε με παράνομο τρόπο το πόρισμα στο συγκεκριμένο ΜΜΕ (σ.σ.: αναφέρει την «Εφημερίδα των Συντακτών») ή εν αγνοία της ηγεσίας στελέχη που είχαν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία έκαναν τη διαρροή εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά την υπουργό «αν προτίθεται να διατάξει διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών, Θάνος Πλεύρης, είχε στείλει εξώδικο προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., επειδή «δεν κατάφερε να διαφυλάξει τη μυστικότητα της διαδικασίας και ανέχεται να διαρρέεται το όποιο πόρισμα, προσβάλλοντας τα δικαιώματα στη δίκαιη δίκη και στην προστασία δεδομένων αστυνομικών». 

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: