30.12.18

Μπλέξαμε (στο Αιγαίο)...


Η Τουρκία -που είναι παγιδευμένη αυτή την στιγμή στην Συρία- αποσκοπεί σ' ενα blame game στο Αιγαίο. Το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. 
Οπως...
ανέφερε ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης (ΣΚΑΙ):

Η Τουρκία βρίσκεται αυτή την στιγμή παγιδευμένη στην Συρία.
Τα συριακά στρατεύματα, μετά από πρόσκληση των Κούρδων πολεμιστών, έχουν περάσει στην περιοχή του Μάνμπιτζ, έχουν περικλείσει την περιοχή και από τα Δυτικά και από τα Νότια, και εντός ολίγου, εάν και αποχωρήσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες, θα πάρουν και την πόλη Μάνμπιτζ, ειρηνικά.
Οι Ρώσοι έχουν ξεκαθαρίσει οτι δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η εδαφική κυριαρχία της Συρίας, επομένως, η Τουρκία βρίσκεται μπλοκαρισμένη στην Συρία.

Για να ξεμπλοκάρει η Τουρκία, πρέπει να απειλήσει την ευστάθεια της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Και το κάνει με προκλήσεις στο Καστελόριζο και το Αιγαίο. Που αποσκοπεί: Να φτάσει, αναλόγως με τον χώρο που θα της δώσουμε, σε κάποιο τετελεσμένο, που να αναγκάσει την ελληνική πλευρά να πιέσει την σκανδάλη, ούτως ώστε μετά στο blame game να βγει από πάνω και να πει, πως, οι Ελληνες πυροβόλησαν. 
Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε, καθώς αν ενδώσουμε θα δημιουργηθεί μια ευρύτερη σύρραξη στο ανατολικό Αιγαίο, όπου θα επέμβει μετά το ΝΑΤΟ γιατί νομιμοποιείται να προστατέψει όλη την περιοχή από τα Δαρδανέλια μέχρι την Κρήτη και θα επιβάλει ενα καθεστώς μιας ουδέτερης ζώνης (Δαρδανέλιων και Αιγαίου), την οποία ούτε η Τουρκία θα μπορεί να ασκήσει κυριαρχία, ούτε εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: