28.12.18

Σκότωσαν και αποκεφάλισαν αρκούδα...



...στην Κοζάνη...

Νεκρή, πιθανότατα από φόλα, ακρωτηριασμένη και αποκεφαλισμένη, εντοπίστηκε μία θηλυκή αρκούδα στο χωριό Πυλωρί Βοΐου Κοζάνης, η οποία βρέθηκε σε...
χωράφι, ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια, πολύ κοντά στον οικισμό, και κυοφορούσε, μάλιστα, μικρά αρκουδάκια.

Το θέαμα με το νεκρό ζώο αντίκρισε την παραμονή των Χριστουγέννων η «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα», που αποτελείται από εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείο Τσοτυλίου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό με σημερινή ανακοίνωση από την «Καλλιστώ»,όπου τονίζεται πως «ο αποτρόπαιος μετά θάνατον "βανδαλισμός" της νεκρής αρκούδας, με ακρωτηριασμό και αποκεφαλισμό, παραπέμπει: Στο παράνομο εμπόριο μελών του ζώου, για συλλέκτες τροπαίων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς αποζημίωσης στο 100% για κατασπαράξεις κτηνοτροφικών ζώων από αρκούδα και λύκο, παρά την ύπαρξη επιδοτούμενων (ηλεκτροφόρες περιφράξεις) και χορηγούμενων (Σκύλοι Φύλαξης Κοπαδιών) αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων, κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, δηλητηριάζοντας το φυσικό περιβάλλον και εξοντώνοντας αδιακρίτως την άγρια ζωή».

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: