30.12.18

Των ντύσιμο των κυριών και το κράξιμο...




















Με κοίταξε με βλέμμα βαθιάς θλίψης που μου έκοψε τα πόδια. Τι είχα; Από τι...
έπασχα; Γιατί με λυπάται; Η φωνή του είχε ένα μείγμα από περιφρόνηση, αποδοκιμασία, συμπόνια και απορία. Μα να μην ξέρω τα έργα, τις ημέρες και τις ενδυματολογικές εμφανίσεις της κυρίας Πατούλη; Ομολόγησα ότι δεν ήξερα, «πάρε μου το κεφάλι,
αλλά δεν_ήξερα_δεν_ήξερα_δεν ήξερα», είπα.

Γνώριζα μόνο ότι ήταν η κυρία τού κυρίου δημάρχου, αλλά δεν είχα παρακολουθήσει τις ενδυματολογικές της επιλογές και ούτε με ενδιέφερε τι έλεγαν οι Ελεγκτές Γούστου, όπως άλλωστε δεν με ενδιέφερε τι έλεγαν και πόσα χλευαστικά έγραφαν για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Την οποία είχαν κράξει τότε, πολύ περισσότερο από την κυρία Πατούλη, για ό,τι φορούσε. Και, μάλιστα, χωρίς η κυρία Κωνσταντοπούλου να «προκαλεί» αισθητικά (γιατί σωματικά ποτέ) τόσο συχνά. Αλλά ακόμα και ή σοβαρή Καθημερινή έχει πάρει μέρος στο προγκάρισμα γράφοντας δια χειρός Στέφανου Κασιμάτη:



«Σε κάθε περίπτωση, ο διορισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου εγγυάται τα θεάματα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα. (Λαχανί παλτό, φούξια παντελόνι και μαύρο παπούτσι! Λίγο είναι;) Να δούμε τι θα γίνει και με τον άρτο...».
Χώρια τα χλευαστικά, και κάποια οργισμένα, σχόλια για την Μπέτι Μπαζιάνα η οποία, στο κάτω κάτω, είμαι μια καλοντυμένη κομψή κυρία, και άσχετα με το πόσο μοντέρνα ή αντισυμβατικά μπορεί να ντύνεται σε επίσημες τελετές.



Όμορφα τα είχε γράψει πριν κάνα δυο χρόνια η φίλη μας, η Μαρία Δεδούση (και τα δημοσιεύαμε εδώ, στο μπλογκ), για όσους/όσες σχολίαζαν το ντύσιμο της συζύγου του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη στην Κίνα:

«Άσε μας κουκλίτσα μου να φοράμε ό,τι γουστάρουμε, ντύσου εσύ Τζάκι, που το 'χεις κι απωθημένο. Αν μπορείς βέβαια... Και μην ακούω μπούρδες περί θεσμικού ρόλου ο οποίος κρίνεται στο τσίτι».

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: