1.12.18

Οι ζωγραφιές του Πούτιν στον Μακρόν...

Σχεδιάζοντας σε μια λευκή κόλλα εναν χάρτη της Αζοφικης θάλασσας και των στενών του Κερτς,ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προσπάθησε να πείσει τον...
Γάλλο ομόλογο του Εμμανουέλ Μακρόν τη συμπεριφορά της Μοσχας στην κρίση με την Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες για 20 λεπτα για την πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία. Θελοντας να εξηγήσει τη στάση της Μοσχας ο Πούτιν έβγαλε ένα λευκο φύλλο χαρτιού και άρχισε να σχεδιάζει τον χάρτη της Αζοφικης θάλασσας και το στενό του Κερτς.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος προεδρος ζωγραφισε την πορεία των ουκρανικών σκαφών . Η Ρωσία κατηγορεί τα ουκρανικά σκάφη ότι διεισδυσαν στα ρωσικά ύδατα. "Ο Πούτιν εξήγησε την έκδοχή του για το περιστατικό, για το οποίο χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά", δήλωσε ένας Γάλλος διπλωμάτης.

Ο Μακρόν τονισε στη συνάντηση με τον Πούτιν ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει μια «φάση εκτόνωσης». Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται οι αναγκαίες χειρονομίες, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Η τελική δήλωση είναι ανοικτή

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντιέται με τον Πούτιν σήμερα το πρωί πριν αρχίσουν οι συνομιλίες των G20. Η συνάντηση θα πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Γερμανία και η Γαλλία προσπαθούν να μεσολαβήσουν μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: