29.12.18

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018...


Καθώς τελειώνει το 2018, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει ανασκόπηση των σημαντικότερων διεθνών γεγονότων που σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει, αλλά και όλων των...
μεγάλων αθλητικών στιγμών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

21 Ιανουαρίου: Τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στην περιοχή του Αφρίν, στη βόρεια Συρία. Η "Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας", διάρκειας δύο μηνών, έχει ως στόχο τους Κούρδους της Συρίας. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή.




28 Ιανουαρίου: Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας εκλέγει πρωθυπουργό τη Βιόριτσα Ντάντσιλα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η οποία σχηματίζει την τρίτη κυβέρνηση της χώρας μέσα σε διάστημα ενός έτους. Η κρίση στο Βουκουρέστι πυροδοτήθηκε από τις προσπάθειες μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.

14 Φεβρουαρίου: Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα παραιτείται, υπό την πίεση του κυβερνώνοντος κόμματος ANC (Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο). Ο Ζούμα, στην εξουσία από το 2009, κατηγορείται για διαφθορά και παράνομο πλουτισμό. Την προεδία αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα.




16 Φεβρουαρίου: Ο Τουρκογερμανός δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ αποφυλακίζεται μετά από έναν χρόνο κράτησης από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της τρομοκρατικής προπαγάνδας. Η υπόθεση αυτή πυροδότησε νέα ένταση στις σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα. Στις 20 Αυγούστου θα επιτραπεί να φύγει από την Τουρκία και η δημοσιογράφος και μεταφράστρια Μεσαλέ Τόλου.



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: