30.12.18

Η Μέρκελ έμεινε όρθια το 2018...














...το 2019 ποιος θα μείνει όρθιος;...

Για τη Γερμανία, το 2018 ήταν ένα έτος πολιτικά συναρπαστικό. Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας «Τζαμάικα» των Χριστιανοδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους απέτυχε και...
η Αν. Μέρκελ ακολούθησε εν τέλει την πεπατημένη με τους Σοσιαλδημοκράτες. Το στοίχημα όμως του νέου μεγάλου συνασπισμού αποδείχθηκε βαρύ για τα κυβερνητικά κόμματα.

Ο Μ. Σουλτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του SPD τον Φεβρουάριο και να δώσει τη σκυτάλη στην Αντρέα Νάλες και τον Δεκέμβριο η καγκελάριος παρέδωσε τα ηνία του CDU στην Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Τον Ιανουάριο, είναι η σειρά του Χορστ Ζεεχόφερ να αποχωρήσει από την προεδρία του CSU, ανοίγοντας τον δρόμο για τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ.

Το 2019 θεωρείται για όλες τις πολιτικές δυνάμεις έτος-κλειδί. Οι ευρωεκλογές τον Μάιο χαρακτηρίζονται από τώρα τεστ αντοχής για την κυβέρνηση και την καγκελάριο, σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ταραγμένο από την άνοδο των ακροδεξιών και λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων.

Η Αν. Μέρκελ μπορεί και να θεωρηθεί κερδισμένη το 2018, όπως επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel, καθώς κατάφερε να ισορροπήσει ύστερα από δύο κυβερνητικές κρίσεις που προκάλεσε ο Χ. Ζεεχόφερ, με το μεταναστευτικό και την υπόθεση Μάασεν, να μετριάσει τις αντίρροπες πιέσεις από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών και να συγκρατήσει τις δικές της εσωκομματικές πιέσεις για δεξιά στροφή στη γραμμή του Β. Σόιμπλε. Τα δύσκολα, όμως, για την κυβέρνηση της Αν. Μέρκελ είναι μπροστά.

Στην Ευρώπη, τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν έχουν απονευρωθεί από το Βερολίνο και μόνον ψήγματα για την οικονομική και πολιτική εμβάθυνση της Ε.Ε. παραμένουν στο τραπέζι.

Στο εσωτερικό, οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας αναθεωρούνται προς τα κάτω, λόγω του Brexit και των καθοδικών τάσεων της ευρωζώνης, ενώ παράλληλα οι επιδόσεις της κυβέρνησης στους προγραμματικούς στόχους που έχει θέσει για την ψηφιοποίηση, την ενεργειακή μετάβαση και τον εκσυγχρονισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών γενικότερα, εξακολουθούν να είναι μακράν των προσδοκιών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: