1.11.18

«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO...

Διαταγή προσωρινών μέτρων για τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού VMRO έδωσε δικαστήριο των Σκοπίων, στο...
πλαίσιο έρευνας για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Ήδη, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για μεθόδευση του πρωθυπουργού Ζάεφ ως μέσο πίεσης για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Meta, το «πάγωμα» αφορά συνολικά 69 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η έρευνα στην υπόθεση «Talir» αφορά χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE από το 2009 έως το τέλος του 2015 με υποψίες για την υπεξαίρεση 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων φέρεται να διατέθηκε για την ανέγερση της κύριας έδρας του κόμματος στα Σκόπια από την κατασκευαστική εταιρεία Beton.

Η δέσμευση του κτιρίου από το δικαστήριο έρχεται μετά τη δήλωση του ηγέτη του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίκοσκι, ότι το κόμμα σκοπεύει να πουλήσει την έδρα του ή να την εκμισθώσει.

Η έρευνα καλύπτει 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ηγέτης της VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρουέφσκι. Στις 26 Οκτωβρίου, ο Γκρούεφσκι έλαβε ένταλμα να παρουσιαστεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου στις φυλακές των Σκοπίων, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την υπόθεση της αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος, αξίας 600.000 ευρώ από το δημόσιο της ΠΓΔΜ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

«Οι πολιτικές διώξεις των διεθνών και ποινικών αρχών κορυφώνονται», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ, λέγοντας ότι αφότου απέτυχαν με διάφορες πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς να διασπάσουν το κόμμα και την παρούσα ηγεσία, πλέον άρχισαν να εφαρμόσουν πιο καταπιεστικές μεθόδους για να εμποδίσουν το κόμμα να κάνει τη δουλειά του.

Ο Ζάεφ, καταγγέλλει το VMRO-DPMNE, αποφάσισε να κάνει ένα τελευταίο βήμα και να παίξει το «τελευταίο του χαρτί», την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η συμφωνία με την Ελλάδα...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: