1.11.18

Φταίει η προηγούμενη διοίκηση...

Για «καθημερινό, ανηλεή πόλεμο» κατά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος - μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και...
Διαφάνειας της Βουλής - εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην προηγούμενη διοικητική δομή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Κωστόπουλος κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση ότι είτε ολιγώρησε είτε αδιαφόρησε για κρίσιμες αποφάσεις που θα ενίσχυαν την εταιρεία, ενώ το «έργο» αυτό επιχειρήθηκε, όπως είπε, να συνεχιστεί με στελέχη που ήθελαν πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας στην ΕΡΤ.

Περιγράφοντας το κλίμα που συνάντησε όταν ανέλαβε καθήκοντα, ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι «η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του», όταν δηλαδή πήγε στο ραδιομέγαρο και «βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο». Αναφερόμενος στη διοίκηση Τσακνή, είπε ακόμη ότι η επικρατούσα πρόθεση δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, αλλά η ΕΡΤ θα αρκείτο σε δικαιώματα για τη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων που θα τα παραχωρούσε ιδιωτικό κανάλι. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, ο ίδιος αντέδρασε αποφασιστικά και προχώρησε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, όπερ και εγένετο. Ανέφερε ακόμη ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ είχε παραιτηθεί και από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για την απόκτηση της Euroleague.

Ο κ. Κωστόπουλος υποστήριξε ότι μετά την αποχώρηση του κ. Τσακνή, τον διαδέχθηκε, «μια ομάδα στελεχών που ήθελε να εξασφαλίσει τις θέσεις της στην ιεραρχία της εταιρείας». Στην ομάδα αυτή «εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν εκείνοι που έχουν εξαπολύσει αυτόν τον καιρό κατηγορίες σε βάρος της διοίκησης της ΕΡΤ και έχουν προσφερθεί για τη σύνταξη του κειμένου της επερώτησης των 27 βουλευτών της Ν.Δ… αρχής γενομένης της αποχαιρετιστήριας επιστολής του κ. Κρίμπαλη, εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος, ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημία στην εταιρεία» είπε, συμπληρώνοντας πως γι’ αυτό ο ίδιος είχε ζητήσει να καταγγελθεί η σύμβασή του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν επί των ημερών της σημερινής διοίκησης και υπεραμύνθηκε εκείνων των αποφάσεων για την «επιστροφή του ποδοσφαίρου στην ΕΡΤ», τη μετάδοση των αθλητικών αγώνων που εντάσσονται στα πρωταθλήματα, «αποφάσεων που δεν ξεδόντιασαν την ΕΡΤ αλλά ανέδειξαν τις τεράστιες δυνατότητές της και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία».

«Από τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας διοίκησης, κάναμε σοβαρά βήματα στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης της εταιρείας και της αναβάθμισής της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «η ΕΡΤ έχει σημαντική προσφορά, παρά τις... άοκνες προσπάθειες εκείνων που επί μήνες υπηρετούσαν πιστά μια πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας που σκοπό είχε την απαξίωση της νέας διοίκησης».

Ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για την αύξηση των τηλεμεριδίων της ΕΡΤ ιδίως μετά τη μετάδοση των αθλητικών γεγονότων, η οποία επενέργησε θετικά και στα δελτία ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως ανέφερε. Είναι ενδεικτικό ότι κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις εννέα το βράδυ έφτασε ακόμη και το 18%, το μεσημέρι στις τρεις στο 16,4%, σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού καναλιού, καθώς και στις ενέργειες ώστε η ΕΡΤ να έχει ιδιόκτητο δίκτυο επίγειων ψηφιακών πομπών και να απεμπλακεί από την Digea για τη μετάδοση του σήματός της. Ανέπτυξε παράλληλα το στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται με ορίζοντα 5ετίας και που θα συμβάλει, όπως τόνισε, στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ και θα αξιοποιεί όλο το προσωπικό. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνολογίες και πως το στόχο για την ανάπτυξη της ΕΡΤ θα υπηρετήσει το νέο οργανόγραμμα.

Τέλος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «πογκρόμ διώξεων» και είπε ότι με το νέο οργανόγραμμα και το νέο εσωτερικό κανονισμό περιγράφηκαν τα καθήκοντα ενώ όλοι οι γενικοί διευθυντές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, «όχι γιατί είχαν μπάρμπα στην Κορώνη», αλλά έχοντας το απαραίτητο πτυχίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: