1.11.18

Συνάντηση Χρυσοβελώνη με δημοσιογράφους...

Με εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας συναντήθηκε την Τρίτη 31|10 η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας, κ. Δ. Χορταργιά. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης: η Πρόεδρος του...
Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ), κ. Έλενα Ριζεάκου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, κ. Κ. Κορτέσης.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για το αίτημα όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα, ώστε οι δήμοι που έχουν επαρκές αντικείμενο προβολής έργου και κατάλληλη οικονομική δυνατότητα, να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να προσλαμβάνουν σε οργανικές θέσεις (συνεργάτης δημάρχου) επαγγελματίες δημοσιογράφους για τα δημοτικά γραφεία τύπου, που θα είναι τακτικά μέλη των οικείων ενώσεων συντακτών. Οι εκπρόσωποι των ενώσεων επέδωσαν υπόμνημα με έτοιμη διατύπωση σχετικής τροπολογίας, προκειμένου με την πρώτη ευκαιρία, να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι με το σημερινό καθεστώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες τα γραφεία τύπου Ο.Τ.Α στελεχώνονται με μη επαγγελματίες που απλά είναι φιλικά πρόσωπα στους αιρετούς, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς τους η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί δεοντολογικά από τις ενώσεις. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που σε τέτοιες θέσεις υπηρετούν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αλλά εργάζονται σε δυσχερές εργασιακό καθεστώς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει την δαπάνη πληρωμής τους.

Η Μ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της, διατύπωσε την άποψη ότι το αίτημα είναι σωστό τεκμηριώνοντας την θέση της με βάση την αυτοδιοικητική της εμπειρία. Ωστόσο, τόνισε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον Υπουργό κ. Αλ. Χαρίτση στον οποίο δεσμεύτηκε να διαβιβάσει το αίτημα και τον σχετικό συνοδευτικό φάκελο...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: