1.10.18

«Ο Τσίπρας ξεπλένει τη Δεξιά κι ευτελίζει την Αριστερά»...

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να χρησιμοποιήσει το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών για να προσφύγει σε...
πρόωρες εκλογές. Ιδιαίτερα υπό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από το χθεσινό δημοψήφισμα στη ΠΓΔΜ.

« Ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή επέλεξε να διαχειριστεί το θέμα με την ΠΓΔΜ με εσωτερικούς όρους, διχασμού του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας. Εάν είχε κρατήσει άλλη στάση πιο συναινετική απέναντι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις πιθανώς η συμφωνία θα ήταν καλύτερη άρα θα μπορούσε να είναι αποδεκτή και η ΕΕ δεν θα είχε λόγο να ανησυχεί. Δεν μπορώ να αποκλείσω το θέμα της συμφωνίας να χρησιμοποιηθεί για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα μικροκομματικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα. Έχει έρθει η ώρα οι Έλληνες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Αναφορικά με το προοδευτικό μέτωπο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα επανέλαβε την άρνησή της εξηγώντας ότι «συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Συνεχίζει το φλερτ με την Καραμανλική δεξιά και χρησιμοποιεί σουλατσαδόρους από τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Μόνο πραγματικό του πρόγραμμα και σχέδιο, η νομή και παραμονή στην εξουσία. Ο κ.Τσίπρας εξελίσσεται σε μέγα χορηγό του κ. Μητσοτάκη. Ξεπλένει τις ευθύνες της δεξιάς για την κρίση και ευτελίζει τις αξίες της αριστεράς. Πλήττει καίρια την όποια αξιοπιστία της πολιτικής. Κλονίζει σε τελευταία ανάλυση την πίστη των πολιτών στη δημοκρατική λειτουργία».

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως από τις πρόσφατες επαφές της στις Βρυξέλλες είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός με την στάση που ακολουθεί στο μεταναστευτικό κ. Τσίπρας κάνει δυστυχώς ότι μπορεί για να κλονίσει την όποια εμπιστοσύνη και υπομονή υπάρχει ακόμη στις Βρυξέλλες όπου εχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τη διάθεση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες.

«Υπάρχει σίγουρα προβληματισμός, ανησυχία και ερωτηματικά που άρχισαν ήδη να διερευνώνται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς», ενώ εξέφρασε δυσφορία επειδή «μετά την επίσκεψή μου στη Μόρια επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως τα fake news, η λάσπη και η συκοφαντία ήταν και συνεχίζει να είναι προσφιλής τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα έχουμε υποστεί και τα έχω υποστεί η ίδια προσωπικά κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, δεν με πτοούν, απλά λέω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται οι Κυβερνώντες και τα τσιράκια τους», όπως υπογράμμισε.

Σχολίασε ακόμη ότι «οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές, σε όποια χώρα και αν συμβαίνουν και φυσικά στη δική μας. Δεν δείχνουν καμιά ανοχή σε φαινόμενα παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη από τις κυβερνήσεις. Ο περιορισμός στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι έξω από το σύστημα αρχών και αξιών της σοσιαλδημοκρατίας γιατί οδηγούν πάντα στον αυταρχισμό, είναι βήμα προς τον ολοκληρωτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: