1.10.18

Οι αντιδράσεις της ΝΔ για την αποχή στα Σκόπια...

Δημοψήφισμα: Οι αντιδράσεις της ΝΔ για την αποχή στα ΣκόπιαΣχόλια από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης και της συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσε η μεγάλη αποχή από το...
δημοψήφισμα για την ΠΓΔΜ.

Σπυράκη: Στον αέρα η συμφωνία των Πρεσπών  

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκεται στον αέρα» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα» προσέθεσε και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή την Συμφωνία.

«Όσο για τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή για εκείνους "νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα"» τόνισε.

Βορίδης: O λαός των Σκοπίων απέρριψε τη συμφωνία των Πρεσπών

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είναι προφανώς απόρριψη από την πλευρά του λαού των Σκοπίων, της συμφωνίας για τις Πρέσπες», ανέφερε προσερχόμενος στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Αυτό αλλάζει προφανώς και τους συσχετισμούς στην αντιπολίτευση. Και από εκεί που η αντιπολίτευση δεσμευόταν ότι πρόκειται να ψηφίσει για να γίνουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, τώρα ουσιαστικά βάζει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Πρώτο θύμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο Ζάεφ. Ελπίζουμε ότι το δεύτερο θύμα θα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα», είπε επίσης και πρόσθεσε:

«Εάν τυχόν περάσουν οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή των Σκοπίων, τότε προφανώς θα έρθει το ζήτημα προς κύρωση στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει κυβερνητική αστάθεια, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι κυβερνητικοί εταίροι. Η διγλωσσία βεβαίως σε κυβερνητικό επίπεδο παραμένει. 'Αλλη ανάλυση κάνει ο κ. Κοτζιάς άλλη θέση έχει ο κ. Καμμένος. Όλα αυτά προφανώς επηρεάζουν και δημιουργούν συνθήκες ελλείψεως πολιτικής σταθερότητας».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ ετοιμάζεται για πρόταση δυσπιστίας το Δεκέμβριο, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα κάνει κάθε τι που μπορεί, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην περάσει αυτή η εθνικά επιβλαβής και επιζήμια συμφωνία».

Κουμουτσάκος: Το δημοψήφισμα βάζει τη γειτονική χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας

Η κυβέρνηση παίζει θέατρο παραλόγου σε ένα μείζον εθνικό θέμα, ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στη Βουλή.

«Το χθεσινό δημοψήφισμα στα Σκόπια βάζει τη γειτονική χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Αλλά βάζει σε αβεβαιότητα και την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτά όσον αφορά τη γειτονική χώρα. Όσον αφορά τα δικά μας, δυστυχώς βλέπω να συνεχίζεται ένα ακατανόητο θέατρο παραλόγου, με μια κυβέρνηση η οποία υιοθετεί σε μείζον εθνικό θέμα, διαφορετικές σχολές ανάλυσης, σκέψης και πολιτικής. 'Αλλα λέει ο κ. Καμμένος, άλλα λέει ο κ. Κοτζιάς.

Αλλιώς εκτιμούν το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλιώς στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Είναι μια ύβρις απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση αυτή τους λέει κατάμουτρα ότι "σας κοροίδεύω". Αυτό πρέπει να τελειώσει όλοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους της ευθύνες τους» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Γιακουμάτος: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει

«Ο Θεός της Ελλάδος, την προστατεύει. Προστατεύει τα εθνικά δίκαια. Και ευτυχώς που υπάρχει και αυτός, γιατί η πολιτική δυστυχώς είναι ανύπαρκτη. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Πολύ σωστά η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει διότι είναι επιζήμια εθνικά» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, προσερχόμενος το πρωί στη Βουλή.

Στην ερώτηση αν «η καυτή πατάτα μπορεί να περάσει στη ΝΔ», ο βουλευτής σχολίασε: «Ας έρθει. Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε ό,τι και να είναι. Είτε πατάτα είναι είτε κολοκύθα, εμείς δεν ψηφίζουμε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: