1.9.18

Ποια είναι η BEC – TERO που θα χρηματοδοτήσει τον Παναθηναϊκό...

Η BEC TERO φέρεται να αποτελεί μέλος του κονσόρτσιουμ που θα χρηματοδοτήσει τον Παναθηναϊκό και το...
SDNA σκιαγραφεί το προφίλ της. Ποιος είναι ο δικηγόρος που βρίσκεται στην Αθήνα για να «κλείσει» το deal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Ισραήλ ο Άβρααμ Γκραντ περιμένει σινιάλο από τον Παϊρόζ προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα και να αναλάβει πόστο στον Παναθηναϊκό μετά την οριστική αλλαγή σελίδας. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Αντώνη Οικονομίδη τις οποίες μεταφέρει μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter, στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Ισραηλινός δικηγόρος Μοράν Μεϊρί, που αναμένεται να έχει ρόλο στο να «κλείσει» το deal.

Το προφίλ της BEC - TERO

Ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο, στοιχείο που προκύπτει από το δημοσίευμα από το Ισραήλ για τον Αβραάμ Γκραντ είναι πως αποκαλύπτεται το όνομα της εταιρίας που φέρεται να αποτελεί μέλος του ασιατικού κονσόρτσιουμ που αναμένεται να αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μάλιστα, είναι το πρώτο όνομα μη ελληνικής πηγής χρηματοδότησης της ομάδας που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για την BEC-TERO, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διασκέδασης στην Αφρική και στη νοτιοανατολική Ασία. Η BEC-TERO ασχολείται με διοργάνωση συναυλιών, τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ έχει και μετοχές σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι θυγατρική της εταιρείας BEC World Public Co. Ltd., η οποία είναι επίσης κάτοχος της εταιρείας Bangkok Entertainment Co. Ltd., της εταιρείας τηλεοπτικών καναλιών της Ταϊλάνδης Color Channel 3, η οποία κατείχε την TV3 Γκάνας μεταξύ 1997 και 1999 πριν πωληθεί στη Μαλαισιανή εταιρεία και ανήκει πλέον από την εταιρεία της Γκάνας.

Η BEC World Public Co. Ltd. ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια Maleenont για να συνδυάσει όλα τα ενδιαφέροντά της στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα ενημέρωσης. Η θυγατρική BEC-TERO ιδρύθηκε στις 27 Μαρτίου 1998. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Vichai Maleenont στον οποίο και ανήκει η εταιρία BEC TERO θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιος Ταϊλανδούς επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το επίσημο ranking του 2018 για το περιοδικό «Forbes» βρίσκεται στη θέση 44 με προσωπική περιουσία 680 εκατ. δολάρια.

Από εκεί και πέρα αξιοπρόσεκτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως η εταιρία έχει ήδη στην κατοχή της μία ποδοσφαιρική ομάδα στην Ταϊλάνδη, την BEC-Tero Sasana FC. Αποτελεί έναν πετυχημένο σύλλογο στο εγχώριο ποδόσφαιρο, ενώ η εταιρία είχε μπει το 2014 σε συζητήσεις και για την απόκτηση της αγγλικής Μπόλτον με την υπόθεση όμως τελικώς να μην προχωρά...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: