1.8.18

Στο τελικό στάδιο η αδειοδότηση...

Μένει μόνο η απόφαση της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. 

Όπως αναμενόταν, το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του...
ΕΣΡ περί απόρριψης της σχετικής αίτησης αναστολής της Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ. Συνεπώς, στη λίστα των σταθμών που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την αδειοδότηση δεν θα βρίσκεται ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης, αλλά πέντε σταθμοί, εκ των οποίων οι δύο, χωρίς να το έχουν ανακοινώσει, ήδη συνεργάζονται.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ΕΣΡ, αφού λάβει την απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με τα στοιχεία για το «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, θα καλέσει τους ιδιοκτήτες για να επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους για την απόκτηση των αδειών. Στη συνέχεια θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι ως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα ισχύοντα ως σήμερα, θα δημοσιευτεί η απόφαση του ΕΣΡ στο ΦΕΚ.

Το παιχνίδι στην τηλεόραση δεν διευρύνεται καθώς μόνος νέος παίχτης είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος φιλοδοξούσε να μπει στον ΔΟΛ και απέκτησε μερίδιο στην Τηλέτυπος, αλλά τελικά προέκυψε η αγορά του Epsilon. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, με το Star, συμπράττει με τον Δημήτρη Κοντομηνά ξεκινώντας τη συνεργασία με τον Alpha (τηλεοπτικές παραγωγές και συστέγαση στην ενημέρωση).

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο μεγάλος κερδισμένος της αδειοδότησης, καθώς μετά την αποτυχημένη προσπάθεια το 2016 απέκτησε το πολύτιμο όπλο του «Survivor», του Τούρκου Ατσούν Ιλιτζαλί, ο οποίος έφερε πρωτοφανή ρευστότητα και ισχύ στον σταθμό.

Ο Θοδωρής Κυριακού, με συνεχόμενες αποτυχημένες χρονιές στη μάχη τηλεθέασης, συνεχίζει να έχει ρόλο με τον ΑΝΤ1 και με ένα δεύτερο κανάλι εθνικής εμβέλειας (θεματικό, άνευ άδειας), το Μακεδονία TV, και διεκδικεί τη Nova.

Κομβικό ρόλο στο τηλεοπτικό παιχνίδι εξακολουθεί να έχει η Digea, η οποία έχει τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να κατεβάσει το σήμα ενός τηλεοπτικού σταθμού. Στην εταιρεία μετέχουν όλοι οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας (ακόμη και το Mega), είναι όμως κλειστή η πόρτα για τον Ιβάν Σαββίδη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: