1.6.18

«Υποκριτές»...

ΒΙΝΤΕΟ

"Οι υπουργοί Εξωτερικών στο θέμα του ονοματολογικού έκαναν μια εξαιρετική δουλειά, κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης. Υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να καταλήξουν για να ληφθούν οι...
τελικές πολιτικές αποφάσεις" δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία. Η διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ βρίσκεται στο επίπεδο των Πρωθυπουργών μένει δηλαδή να παρθούν πολιτικές αποφάσεις. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα. Τα πολιτικά θέματα και η κάθε πλευρά πρέπει να έχει μελετήσει σοβαρά την πολιτική κατάσταση. Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία εφόσον δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes, συμπεριλαμβανομένης της συνταγματικής αναθεώρησης. Είναι σαφές και καθαρό από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα" ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ιβάνοφ απάντησε "Προφανώς η πολιτική σκηνή της γείτονος μας αφορά στο βαθμό που είναι με τους γείτονες μας που πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία. Πρέπει να δούμε την αντίδραση Ιβάνοφ και από μια άλλη σκοπιά, υπάρχουν κάποιοι στη χώρα μας που μιλούν για μια συμφωνία που υποτίθεται ότι σχεδόν είναι μειοδοτική και διάφορα τέτοια περίεργα. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως ο Πρόεδρος Ιβάνοφ να έχει μια τόσο έντονη αντίδραση σε μια συμφωνία που κάποιοι στην Ελλάδα την θεωρούν ότι βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αντίδραση του Ιβάνοφ σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί καλά και έχει προσπαθήσει να πάρει μια συμφωνία που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον".

"Η ΝΔ έχει αλλάξει 3-4 φορές την πολιτική της τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Δεν έχει μια σαφή τοποθέτηση, είναι σε διαρκή σύγχυση, αμφιταλαντεύεται συνεχώς. Εφόσον έρθει η συμφωνία, θέλουμε να έχουμε την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική συναίνεση, όμως το αν η ΝΔ αποφασίσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία, που θα δυσκολευτεί να βρει επιχείρημα κατά τη γνώμη μου για να μην τη στηρίξει, είναι θέμα της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά. Πολιτικά και καταγωγικά θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ της λύσης. Αντιθέτως είναι δέσμιος μιας ακροδεξιάς τάσης στο εσωτερικό του κόμματός του, μιλώ για τη συμμαχία του με το τμήμα της ΝΔ που πρόσκειται στον κ. Σαμαρά, στον κ. Γεωργιάδη, στον κ. Βορίδη, δηλαδή στο ακροδεξιό τμήμα" τόνισε.

"Ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει προβληματισμούς και επιφυλάξεις, τις οποίες ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών άκουσαν και στη την ίδια στιγμή είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά και δήλωσε σαφώς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης. Εμείς επιδιώκουμε την ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση. Η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής και θα εξαντλήσει την εντολή που έχει λάβει από τον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβριο του 2015" είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Ο τρόπος που τοποθετείται ο κ. Καμμένος είναι γνωστός, του έχει ασκηθεί κατά τη γνώμη μου μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει την οργή και την αγανάκτιση του απέναντι σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από την απόλυτη υποκρισία. Οι άνθρωποι που κάνουν κριτική στον κ. Καμμένο για το ταξίδι αυτό είναι απολύτα και ολοκληρωτικά υποκριτές. Είναι δίκαιη η οργή του. Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι" τόνισε.


"Με βάση τις προβλέψεις μας δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος κομμάτι του οποίου θα πάει σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους" συμπλήρωσε.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: