26.5.18

Ο «βασιλιάς» του «Ανφιλντ»...


«Αυτό που δεν έχει καταφέρει κανείς πολιτικός, το κάνει ο Σαλάχ»...

Περίπου έντεκα μήνες πίσω, οι φίλοι της Λίβερπουλ ίσως και να… ξίνισαν με την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ. Δαπανήθηκαν σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ και...
αυτή η μεταγραφή έγινε η ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου ώς εκείνη τη στιγμή.

Η προηγούμενη –ο ξερακιανός σέντερ φορ Αντι Κάρολ- αποδείχθηκε μεγάλη αποτυχία. Εντάξει, το σουλούπι του Σαλάχ ταίριαζε με το σύστημα που ακολουθεί η ομάδα δίχως κλασικό σέντερ φορ, αλλά λίγοι είναι αυτοί που πίστευαν ότι ο Αιγύπτιος θα ανέβαζε επίπεδο τη Λίβερπουλ. Αλλωστε, υπήρχε και η προηγούμενη αποτυχημένη θητεία του στην Αγγλία, για λογαριασμό της Τσέλσι.

Εν τέλει, ο Σαλάχ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμη και τις δικές του. «Κούμπωσε» απίστευτα στην επιθετική τριάδα της ομάδας, μαζί με τους Φιρμίνο και Σανέ και αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον συζητημένος και περιζήτητος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Κι αναμφίβολα, η συμμετοχή της Λίβερπουλ στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι σε μεγάλο βαθμό δικό του έργο.

Η καριέρα του είχε την… αναμενόμενη πορεία για τον μέσο καλό ποδοσφαιριστή. Ξεκίνησε από την Ελ Μοκαβλόον στην πατρίδα του την Αίγυπτο, ήρθε στην Ευρώπη για να παίξει σε μια νοικοκυρεμένη ομάδα σαν τη Βασιλεία και κατόπιν έκανε το μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στην Πρέμιερ Λιγκ και την Τσέλσι.

Στη Ελβετία μάλιστα πήγε αφού πρώτα δοκιμάστηκε, σε μια… old school κίνηση που δεν συνηθίζεται πια από συλλόγους.

Οι άνθρωποι της Βασιλείας βρήκαν έναν γρήγορο εξτρέμ με ταλέντο, όμως δεν βασίστηκαν ποτέ στην εκτελεστική του δεινότητα. Σίγουρα δεν σκόραρε λίγο (20 γκολ σε μιάμιση σεζόν), αλλά και πάλι κανείς δεν τον είχε για σκόρερ ολκής.

Ούτε οι άνθρωποι της Τσέλσι, που εκτίμησαν το εκρηκτικό του παιχνίδι και έδωσαν 11 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Τέλη Γενάρη του 2014 μετακόμισε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ετοιμάστηκε να διεκδικήσει θέση στη βασική ενδεκάδα. Με τον επανακάμψαντα Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, ήταν δύσκολο.

Ο Σαλάχ δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια ως παίκτης, δεν αγαπά το μαρκάρισμα, αρκετές φορές κάνει του κεφαλιού του. Ολοι γνωρίζουμε πως ο Πορτογάλος προπονητής δεν συμπαθεί τέτοιους παίκτες. Κακό του δικού του κεφαλιού.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Ευθύμη Ασημακόπουλου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: