1.5.18

Θεσσαλονικιός ρεπόρτερ στην Αθήνα...

Η παρουσία ενός Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου έκανε απολαυστική τη...
δίωρη μεσημεριανή εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι» του Sport24 . 

Ο Σάββας Τσιομπάνογλου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της λεωφόρου Συγγρού 
ανάμεσα σε τρεις Αθηναίους δημοσιογράφους που ήταν στο στούντιο (Σερέτης, Γεωργακόπουλος, Μίχος) και δύο που βγήκαν τηλεφωνικά (Αρναούτογλου, Γρηγορόπουλος). Οι Αθηναίοι, και κυρίως ο Βαγγέλης Μίχος, ιντρίγκαραν τη συζήτηση, στα αστεία και στα σοβαρά, αλλά όχι επιθετικά. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ότι «και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζομε ήσυχα, ήσυχα και απλά». Και να βάζουμε στη συζήτηση χιούμορ ακόμα και όταν παίρνει οπαδικές διαδρομές που καταλήγουν σε επεισόδιο στον αέρα –κάτι φυσικά που δεν συνέβη τώρα αλλά που έχει συμβεί σε άλλες αθλητικές εκπομπές στις οποίες οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε τα αποσπάσματά τους αναρτήθηκαν ως είδηση στο διαδίκτυο.

Υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες ο Τσιομπάνογλου αντιμετωπίστηκε, πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου, ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ που έπρεπε να απαντήσει για τους ισχυρισμούς της ομάδας σχετικά με το «χάρτινο πρωτάθλημα» της ΑΕΚ (έτσι το χαρακτηρίζουν στη Θεσσαλονίκη), για τις επιθετικές ή ειρωνικές αναρτήσεις του υιού Σαββίδη στο διαδίκτυο, για τις δηλώσεις και τη βαθμολογική αριθμητική τού προπονητής του, του Λουτσέσκου, για τον πραγματικό λόγο που πέρσι είχε δείξει ο Πέλκας τα γεννητικά του όργανα μετά από ένα γκολ κατά του Πανιωνίου κ.λπ.

Ο Θεσσαλονικιός αποκρίθηκε άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε διατυπώνοντας σοβαρά αλλά ήπια τις προσωπικές του θέσεις και άλλοτε αποφεύγοντας να απαντήσει επειδή, απλούστατα, δεν ήταν στο στούντιο ως απολογητής της ομάδας τής οποίας καλύπτει το ρεπορτάζ και δεν τον δένει μαζί της τίποτε άλλο.

Πάντως, χιούμορ και ευχάριστη διάθεση έβγαλαν οι ερωτήσεις ακροατών, του είδους «να μας πει ο κ. Τσιομπάνογλου» γιατί στη Θεσσαλονίκη:

** Παραγγέλνουν πίτσα με τέσσερα κασέρια; (Με τέσσερα τυριά παραγγέλνουμε, όχι με τέσσερα κασέρια, η απάντηση).

** Γιατί λένε την τυρόπιτα μπουγάτσα με τυρί και αν ο ίδιος θελήσει στην Αθήνα να φάει σάντουιτς θα ζητήσει να του βάλουν αλοιφές; (Παιδιά, στην Αθήνα δεν μαθαίνετε με τίποτα, απαντά).

** Πώς θα παράγγελνε στην Αθήνα σουβλάκι καλαμάκι; (Το καλαμάκι είναι για να ρουφάμε, είπε).

** Γιατί το απωθημένο των κοριτσιών της Θεσσαλονίκης είναι να τα φτιάξουν με Αθηναίο; (Δεν ισχύει αυτό, η απόκριση Τσιομπάνογλου, ισχύει είπε κάποιος στο στούντιο)

** Ποιες είναι πιο όμορφες και πιο δροσερές, οι Αθηναίες ή οι Θεσσαλονικιές; (Φυσικά οι Θεσσαλονικιές ήταν η απάντηση με την οποία συμφώνησαν και αθηναϊκές φωνές του στούντιο)

** Γιατί το «με έπιασε λάστιχο» το λέτε έπαθα φούιτ; (Μα γιατί είναι φούιτ, τι πάει να πει με έπιασε λάστιχο; αντέτεινε)

Και έτσι όμορφα, με καλή διάθεση και με θετικά μηνύματα Αθηναίων ακροατών για τον φιλοξενούμενο στο στούντιο της Αθήνας, κύλησε χωρίς να πάθει φούιτ, η εκπομπή. Η οποία έκλεισε με συγχαρητήριο μήνυμα ακροατή που τον ανέφερε ως... κύριο Τσορμπατζόγλου (δημοσιογράφος και αυτός της Θεσσαλονίκης).

Μια χαρά, λοιπόν, τα πήγε η ραδιοφωνική δημοσιογραφική συνύπαρξη Αθηναίων και εκ Θεσσαλονίκης ρεπόρτερ λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του πάθους και των πονοκεφάλων. Για τον οποίο λέγεται ότι ζητήθηκε να υπάρχει στα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΟΑΚΑ αστυνομική δύναμη ανάμεσα σε Αθηναίους και εκ Θεσσαλονικείς -κάτι, βέβαια, που θα αποτελέσει προσβολή για τον κλάδο αν συμβεί. 

Θα είχε ενδιαφέρον να κάνει αντίστοιχη εκπομπή η ΕΡΑ Σπορ με τον Γιώργο Μίνο στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής και με τις ίδιες ερωτήσεις Αθηναίων για τον ΠΑΟΚ, τις αλοιφές και το φούιτ.

harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: