30.5.18

Σταθερή ευρωζώνη. φιλοευρωπαϊκή Ιταλία...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, δήλωσε στο Reuters ότι είναι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ιταλών έχει «μια φιλοευρωπαϊκή στάση» και ότι η...
ευρωζώνη είναι σταθερή και είναι προετοιμασμένη καλύτερα για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Ιταλία, όπου η πολιτική κρίση έχει τρομάξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο Σολτς ανέφερε ότι οι χώρες της ευρωζώνης είχαν εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια για να κάνουν το μπλοκ πιο σταθερό. «Η ΕΕ είναι πολύ σταθερή, και η ευρωζώνη επίσης», ανέφερε σε συνέντευξή του.

«Μπορούμε να πούμε ότι η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για δύσκολες καταστάσεις από ότι παλιότερα. Επιπλέον, είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ιταλών έχει μια φιλοευρωπαϊκή στάση. Είναι ένα ευρωπαϊκό έθνος» τόνισε.

Απαντώντας στο αν ανησυχεί για την αναταραχή των αγορών, ο κ. Σολτς δήλωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε καλή οικονομική κατάσταση».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίσθηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τις ανησυχίες για την έκθεση της Deutsche Bank στα ιταλικά ομόλογα.«Η Deutsche Bank είναι πολύ σταθερή και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει καλές προφυλάξεις για να αναπτύξει λογικά την επιχείρησή της», δήλωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: