1.5.18

«Δεν αδειάζω τον Τόσκα...

...αλλά νόμιμο δικαίωμα του πολίτη να αμύνεται όταν απειλέιται»...

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με το...
νόμο είναι δικαίωμα του πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση.

«Το λέει κι ο ποινικός κώδικας στο άρθρο 22, ότι αποτελεί νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση», ανέφερε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε ότι στο άρθρο 23 ορίζεται και τι συνιστά υπέρβαση του δικαιώματος της αυτοάμυνας, αλλά η δικαιοσύνη μπορεί να σταθμίσει την ψυχική κατάσταση κάτω από την οποία έγινε η υπέρβαση και να αθωώσει τον πολίτη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε ωστόσο να χαρακτηρίσει ως απαράδεκτη την προσέγγιση ότι με τις δηλώσεις του αυτές τις οποίες έκανε και την Δευτέρα στη Βουλή, «αδειάζει» τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του για την αυτοάμυνα.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, οι δηλώσεις του κ. Τόσκα ήταν σωστές και είναι απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε δυο παραδείγματα. Στην υπόθεση του 88χρονου συνταξιούχου στη Γλυφάδα που πυροβόλησε κατά των επίδοξων ληστών του και είπε ότι του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μεταφέρθηκε με χειροπέδες στον ανακριτή για να απολογηθεί και στην περίπτωση της δολοφονίας του επιχειρηματία στην Κηφισιά, λέγοντας πως αν είχε όπλο και αμυνόταν πυροβολώντας τους ληστές του θα ήταν απολύτως νόμιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: