1.4.18

Τριάρα και νίκη τίτλου για ΑΕΚ…

Ντέρμπι για τριάντα λεπτά ήταν το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκε πάνω από 30.000 κόσμου για να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του Χιμένεθ. Η Ένωση αφού...
πήρε το προβάδισμα δεν άφησε κανένα περιθώριο, επικράτησε του Τριφυλλιού, που έπαιξε για 56 λεπτά με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ινσούα και σημείωσε σημαντικό βήμα κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με εξαίρεση το 2' που γλίτωσε το λάθος του Κουρμπέλη, το Τριφύλλι ήταν απειλητικότερο από την ΑΕΚ, την οποία έσωσε ο Μπάρκας στο 2' σε σουτ του Κάτσε και στο 8' σε τρομερή ενέργεια του Κουλιμπαλί που άδειασε την άμυνα της Ένωσης από αριστερά και σούταρε, ενώ στο κόρνερ ο Δώνης δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά με το κεφάλι τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Αυτή η φάση ξύπνησε τους γηπεδούχους που απάντησαν με το σουτ του Αραούχο και έβγαλαν κάποιες προσπάθειες από τα άκρα, χωρίς ωστόσο να τις εκμεταλλευτούν.

Στο 30' όμως η πίεση της Ένωσης απέφερε αποτέλεσμα. Ύστερ από μακρινή μπαλιά του Λάζαρου ο Αραούχο κατέβασε παλικαρίσια τη μπάλα με το στήθος και με αριστερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0. Στο 45' ο Δώνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια έπιασε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, πέτυχε γρήγορα το 2-0 με τον Γκάλο ύστερα από ασίστ του Χουλτ και συνέχισε να πιέζει ψηλά μη δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό που έπαιζε από το 34' με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της αποβολής του Ινσούα. Στο 58' η φοβερή προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 67' η διπλή ευκαιρία του Μπακασέτα δεν βρήκε δίχτυα (στην πρώτη απέκρουσε ο Βλαχοδήμος). Ο Αραούχο ήταν τυχερότερος στο 69' σημειώνοντας το 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 79' Ο Μπακασέτας έχασε άλλη μία φοβερή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το δοκάρι και ο Βλαχοδήμος «έκλεψαν» τη δόξα από τον παίκτη του Δικεφάλου που ήταν από τους πρωταγωνιστές, βοήθησε πολύ το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» και έψαξε το γκολ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: