1.4.18

«Δεν θα περάσει ο φασισμός»...

Γαλάτσι
 ... το ηχηρό μήνυμα που έστειλε το Γαλάτσι...
Με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από το Γαλάτσι» πραγματοποιήθηκε η μαζική συγκέντρωση και η διαδήλωση που κάλεσαν σωματεία, φορείς και...
συλλογικότητες της περιοχής καταγγέλοντας την φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Το «παρών» έδωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι. μετανάστες και πρόσφυγες από την περιοχή. Στο μπροστινό μέρος της διαδήλωσης, που κατευθύνθηκε στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η φασιστική επίθεση επί της λεωφόρου Βεϊκου, ήταν το πανό των Σωματείων–Συλλογικοτήτων- Φορέων και ακολουθούσαν με πανό οι εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου, η ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πατησίων Κυψέλης-Γαλατσίου.

«Χρειάζεται ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων και της νεολαίας προκειμένου να βάλουμε τέρμα στις φασιστικές επιθέσεις» τόνισε εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Ταυτόχρονα πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αφήνει τα περιθώρια στους φασίστες να βγαίνουν από τις τρύπες τους, από τις εθνικιστικές δημαγωγίες της ΝΔ μέχρι την πολιτική της κυβέρνησης που τους στρώνει το έδαφος, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού καπιταλισμού στους ανταγωνισμούς των μεγάλων και τοπικών δυνάμεων, στο Μακεδονικό, τα ελληνοτουρκικά, τη Μ.Ανατολή, στηρίζοντας την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο και τους οδηγεί στην απόγνωση ακόμη και στους αυτοπυροπολισμούς στα στρατόπεδα των νησιών, όπως εγινε πρόσφατα στη Μόρια», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: