1.3.18

Νέο μπαράζ επιθέσεων...

...σε Ξάνθη, Πάτρα, Αθήνα... Απειλούν να ισοπεδώσουν τα πάντα... Τα «έψαλε» ο Τόσκας στην ΕΛ.ΑΣ (Βίντεο)...

Οι αντιεξουστιαστές απειλούν να ισοπεδώσουν την Αθήνα και να κάψουν τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη...
μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Λάρισας του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για τα τρομοδέματα στον Λουκά Παπαδήμο και στους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μετά τις καταστροφές σε καταστήματα της Ερμού, την κατάληψη στην εφημερίδα «Αυγή», τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΑΠΘ και τις επιθέσεις στην Πάτρα, επιδόθηκαν σε νέο μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων στην Ξάνθη και την πρωτεύουσα.

Δείτε βίντεο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στην Ερμού


Συγκεκριμένα, στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στόχος έγινε το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, όπως αναφέρει το xanthi 2.

Με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα προκάλεσαν φθορές στην κεντρική είσοδο και αποχώρησαν πριν γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έφθσαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα.

Τα μεσάνυχτα, στην Αθήνα, κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το Πολυτεχνείο.

Με ορμητήριο το εκπαιδευτικό Ίδρυμα, συγκρούστηκαν με διμοιρία των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Στην Πάτρα, η πορεία των αντιεξουσιαστών ολοκληρώθηκε γεμίζοντας με συνθήματα υποστήριξης στον 29χρονο, καταστήματα, τράπεζες και εκκλησίες.

Οπως αποκάλυψε, χθες, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και ο Νίκος Στραβελάκης έντονη είναι η ενόχληση από τα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών στα σημεία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας κάλεσε στο γραφείο του τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ, στους οποίους τα «έψαλε» προκειμένου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να μην εμφανίσει ξανά το Σώμα ανάλογη εικόνα αδράνειας. Ο υπουργός αναφερόταν στο γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστές έσπασαν 11 καταστήματα στην «καρδιά» της Αθήνας και συγκεκριμένα την Ερμού χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις.

Τα τεέυταία 24ωρα υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Κατεχάκη για σειρά άστοχων χειρισμών, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται «τεταμένη» λόγω της αναταραχής που επικρατεί για την υπόθεση του 29χρονου Γιαγτζόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση στην Ερμού, ήρθε λίγα 24ωρα μετά το καταδρομικό χτύπημα του Ρουβίκωνα, με βαριοπούλες και μπογιές στα γραφεία της Novartis.

Δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είχε γίνει εκτίμηση απειλής από αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., που προειδοποιούσαν για το επικείμενο χτύπημα, το οποίο ωστόσο δεν απετράπη. Μάλιστα δεν υπήρξε ούτε καταδίωξη, ούτε σύλληψη.

Στο νοσοκομείο Λάρισας ο 29χρονος

Χθες το απόγευμα ο απεργός πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λάρισας.

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης...



real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: