1.3.18

Αστυνομοκρατούμενοι πλειστηριασμοί...

...και «δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας»...

Εντάσεις, επεισόδια και αναίτιοι προπηλακισμοί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από...
συμβολαιογραφικά γραφεία της Αττικής, όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
 

Ακολούθησαν αντιφατικές ανακοινώσεις, τόσο από το Κίνημα Δεν Πληρώνω, όσο και από τον Συμβαιολογραφικό ΣύΣύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με ζήτημα την απόπειρα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας πρώτης και μοναδικής κατοικίας τριμελούς οικογένειας στο Μενίδ, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε. «Μπροστά στην άμεση αγωνιστική απάντηση που εξήγγειλε χθες το Κίνημα Δεν Πληρώνω μέσω ανακοίνωσής του και καλέσματος για ανάληψη δυναμικής δράσης στο συμβολαιογραφείο της Β. Βαλσαμίδου και στη γενική κατακραυγή που προκάλεσε και μόνο το άκουσμα για πλειστηριασμό πρώτης και μοναδικής κατοικίας τριμελούς οικογένειας στο Μενίδι, ο πλειστηριασμός ΑΝΕΣΤΑΛΗ» τονίζει το «Δεν Πληρώνω, προσθέτοντας ότι

«Κάθε μέρα, το κύκλωμα κυβέρνησης-τραπεζιτών και πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, γελοιοποιείται και βυθίζεται στην πλήρη ανυποληψία, καθώς αποδεικνύεται η φαιδρότητα και προκλητικότητά του βασικού τους αφηγήματος περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και δήθεν πάταξης των μπαταχτσήδων μεγαλοοφειλετών.»

Από την πλευρά του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου υποστηρίζει ότι «ο πλειστηριασμός, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και αφορά κατοικία στο Μενίδι ανεστάλη κατόπιν σχετικού εγγράφου που απέστειλε στη συμβολαιογράφο η επισπεύδουσα τράπεζα», γνωστοποιεί ο σύλλογος με ανακοίνωσή του. Για τη σχετική εξέλιξη η οικογένεια και πιο συγκεκριμένα η κόρη του οφειλέτη είχε ενημερωθεί ήδη από χθες από τη συμβολαιογράφο, η οποία και είχε αναλάβει να εκτελέσει τον πλειστηριασμό. Η ίδια η συμβολαιογράφος ενημέρωσε επίσης την κόρη του οφειλέτη και για το σχετικό έγγραφο της τράπεζας».
Ένταση σημειώθηκε και σε συγκέντρωση στελεχών και μελών της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στη Σταδίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός α’ κατοικίας 89 τ.μ. για χρέος 182.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 85.000 ευρώ

Επίθεση των ΜΑΤ στο ΠΑΜΕ και σε φωτορεπόρτερ

Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση σε άλλο συμβολαιογραφείο, όπου πλειστηριαζόταν μία κατοικία στον Πειραιά, με χρέος 30.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αυτός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, με την προϋπόθεση να ελέγξουν εάν τηρούνται σωστά η διαδικασία. Εκεί, αντιμετωπίστηκαν με ρίψη χημικών από τους άντρες των ΜΑΤ, που επιτέθηκαν και σε φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ κάνει λόγο για κυβερνητικό αυταρχισμό σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς αναφέροντας, συγκεκριμένα:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλει η κυβέρνηση έξω από κτίρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ’ αυτά αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών».

Καταγγελία δημοσίευσε και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, που τονίζει ότι μέλη της δέχτηκαν χτυπήματα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. «Σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου, φωτορεπόρτερ, δέχθηκαν επίθεση μαζί με τους συνδικαλιστές και ενώ δήλωναν φωνάζοντας συνεχώς την ιδιότητά τους , εκείνοι συνέχιζαν να τους χτυπούν με τις ασπίδες και τα γκλομπ.

Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε κάθε φορά στο ίδιο σημείο, να καταγγέλλουμε και η ηγεσία του Υπουργείου να μας αγνοεί συστηματικά» σημειώνει η ΕΦΕ...


thepressproject.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: