1.3.18

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας...

για τον Γιαγτζόγλου...

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιούν από το βράδυ της Τετάρτης αντιεξουσιαστές ως...
ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που έχει προφυλακιστεί για την αποστολή των τρομοδεμάτων, με αποδέκτη ακόμα και τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται. Διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας και 4η ημέρα δίψας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται. Ο Ντίνος διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας και 4η ημέρα δίψας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προειδοποιούν πως αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύτηκε στο indymedia και προσθέτουν:

    «Το Σάββατο ο σύντροφος απείχθη από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και μετήχθησε βιαια στις φυλακές Λάρισας, την επόμενη μέρα ξεκίνησε απεργια δίψας. Ως άμεση αντίδραση ξέσπασε εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία έληξε εφόσον υπήρξαν προφορικές δεσμεύσεις για πραγματοποίηση συμβούλιου εξέτασης του αιτήματος της μεταγωγής του την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.
    Παρόλα αυτά, το συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει,αθετώντας τις δεσμεύσεις που ειχαν δωθεί, παίζοντας επικίνδυνα με την υγεία και την σωματική ακεραιότητα του Ντίνου. Μια στάση που δείχνει καθαρά μια δολοφονική διάθεση από μέρους του κράτους. Η αοριστολογία του υπουργείου περι δεσμευσης για συνεδρίαση την Παρασκευή 2 Μαρτίου, μας δείχνει πως εσκεμμένα συνεχίζει την σωματική εξόντωση του συντρόφου και αντιμετωπίζει επιπόλαια την σοβαρότητα της κατάστασης.

    Δεν θα δεχθούμε κανέναν επιπλέον εμπαιγμό όσο αφορά τη σωματική ακεραιότητα του συντρόφου.

    Προχωράμε σε κατάληψη και προειδοποιούμε ότι όσο περνάνε οι μέρες και χειροτερεύει η υγεία του συντρόφου, τόσο αυξάνεται η οργή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται..

    Καλούμε τώρα (00:30) τον αλληλέγγυο κόσμο και συντρόφους στην κατάληψη του Θόλου,να συντονίσουμε τις περαιτέρω δράσεις και κινήσεις μας για το επόμενο 24ωρο.»


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: