1.3.18

Ορκίστηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου...

Ορκίστηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΚύπρουΟρκίστηκαν σήμερα τα μέλη της δεύτερης κυβέρνησης Αναστασιάδη, στη Κύπρο.

Η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου καθώς και...

η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το νέο Υπουργικό έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως οι Υπουργοί υπόγραψαν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του ήταν ο επαγγελματισμός, η επιστημονική κατάρτιση, η αξιοπιστία, το ήθος και η θέληση των υπουργών να προσφέρουν στον τόπο.

Αναμένω, είπε, την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και τη συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων, την ίδια συνεργασία αναμένω με τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού.

Στην αντιφώνησή του εκ μέρους του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο νέος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαίωσε ότι οι νέοι υπουργοί έχουν απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης και των προσδοκιών και ότι θα πρέπει να ανταποκριθούν στο έπακρο για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που άρχισε πριν από πέντε χρόνια.
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επιδεικνύοντας το απαιτούμενο ήθος για να ανταποκριθούμε πλήρως στα καθήκοντά μας υπό τη δική σας καθοδήγηση και εποπτεία, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. Πρόσθεσε ότι τους νέους υπουργούς αναμένει πολύ σκληρή δουλειά και τόνισε ότι δεν χωράνε κομματισμοί, διακρίσεις ερασιτεχνισμοί αλλά η δουλειά θα γίνει για το γενικό συμφέρον του κυπριακού λαού.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τους Επιτρόπους, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.
Ακολούθησε η πρώτη εθιμοτυπική συνεδρία του νέου υπουργικού συμβουλίου με τους υπουργούς να υπογράφουν κώδικα δεοντολογίας για τον τρόπου που θα ασκούν τα καθήκοντα τους.

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού είναι η εξής:

Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Χριστοδουλίδης

Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Πετρίδης

Υπουργός Οικονομικών: Χάρης Γεωργιάδης

Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού: Γιώργος Λακκοτρύπης

Υπουργός Εργασίας: Ζέτα Αιμιλιανίδου

Υπουργός Γεωργίας: Κώστας Καδής

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κώστας Χαμπιαούρης

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης: Ιωνάς Νικολάου

Υπουργός Άμυνας: Σάββας Αγγελίδης

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων: Βασιλική Αναστασιάδου

Υπουργός Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Επίσης, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Βασίλης Πάλμας, Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρόδρομος Προδρόμου, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κλέλια Βασιλείου. Επίσης, Προεδρικός Επίτροπος: Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: Γιάννης Γιαννάκης και Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Ιωσηφίνα Αντωνίου. Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου ο Πέτρος Δημητρίου...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: