1.2.18

Μυστήριο με την ταυτότητα του επιβάτη του Blue Star...

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του αυτόχειρα που έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Τρίτης από το Blue Star Naxos. Τα νέα στοιχεία που...
έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν την αυτοκτονία ωστόσο δεν βοηθούν τις έρευνες σχετικά με τα στοιχεία του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αυτόχειρας ήταν περίπου 60 ετών και ταξίδευε μόνος. Οι άνδρες του πληρώματος δεν βρήκαν τα προσωπικά του αντικείμενα μέσα στο πλοίο και είναι πολύ πιθανό να ταξίδευε μόνος. Μέχρι στιγμής δεν τον έχει αναζητήσει κανείς, ενώ η σορός του βρίσκεται στη Σύρο.

Από την έρευνα των αστυνομικών έχει προκύψει ένα όνομα που δεν ανταποκρίθηκε στο check in αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αληθινό καθώς δεν απαιτείται η προσκόμιση ταυτότητας για την έκδοση εισιτηρίου.

Επιχείρηση εντοπισμού

Στις 20:50 οι Αρχές του πλοίου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο - Πάρο - Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσια - Κατάπολα, ενημερώθηκαν από επιβάτιδα, ότι άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών έπεσε στη θάλασσα.

Αμέσως ο καπετάνιος άλλαξε ρότα, επιστρέφοντας στο σημείο προκειμένου να αναζητηθεί ο επιβάτης και ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορική Ναυτιλίας, που έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Για τον εντοπισμό του διεξήχθη μεγάλη επιχείριση με συντονιστή το Λιμενικό Σώμα και τη συμμετοχή των Blue Star Naxos, Blue Star Delos, 2 δεξαμενόπλοιων, ταχύπλοων του Λιμενικού και ενός ελικόπτερου Super Puma.
Εντοπίστηκε νεκρός

Σύμφωνα με το cyclades24, περίπου στις 23:00, το φουσκωτό της WWF Hellas και το πλήρωμα του ταχύπλοου σκάφους του Λιμενικού 609, εντόπισε πνιγμένο τον αγνοούμενο άνδρα στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 4 ναυτικά μίλια ΒΔ της Σύρου.

Η σωρός του αυτόχειρα μεταφέρθηκε στην Σύρο τα μεσάνυχτα της Τρίτης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Μάρτυρες: «Έφυγε» μπροστά στα μάτια μου

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία 34χρονου επιβάτη του Blue Star Naxos ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο naxostimes.gr: «Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου και έστελνα κάποια e-mails, όταν άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: "Εεεε, τι κάνεις εκεί;" Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα…

»Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω... Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα… Τον είδα να πέφτει… Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα…» δήλωσε συντετριμμένος ο 34χρονος Ε.Α. από τη Νάξο.

Ο ίδιος περιγράφει τον άνδρα: «Ήταν μεσήλικας. Φορούσε μαύρη τραγιάσκα και καρό καφέ σακάκι. Όπως άκουσα, ήταν στο κάτω κατάστρωμα και εκείνη την ώρα ανέβηκε στο επάνω και κατευθύνθηκε προς το πλάι. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βγήκε από την έξω μεριά του πλοίου. Κρατούσε το κάγκελο… Δεν υπήρχε κόσμος εκεί –στο πλάι- γιατί παρά την καλοκαιρία έκανε αρκετό κρύο.

»Καθόμασταν μπροστά, στο κατάστρωμα. Μια γυναίκα πήρε είδηση τι πάει να κάνει και φώναξε. Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα… Αμέσως ειδοποίησα το Λιμενικό. Το καράβι ακινητοποιήθηκε και του πετάξαμε ένα σωσίβιο… Τον είδα που έπεφτε. Τον είδα να σκάει μέσα στο νερό και μετά την τραγιάσκα του να επιπλέει. "Έφυγε" μπροστά στα μάτια μου».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: