1.2.18

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα...

Το σποτ των διοργανωτών και ο Μίκης Θεοδωράκης (Βίντεο)...

Σε θέσεις μάχης διοργανωτές, αστυνομία και κυβέρνηση ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Αθήνα.

Οι διοργανωτές έχοντας πάρει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, έδωσαν στην...

δημοσιότητα ειδικό σποτ που καλεί τους Έλληνες στο Σύνταγμα να ενωθούν κάτω από το γαλανόλευκο της σημαίας.

Να πετάξουν από πάνω τους κομματικές ταμπέλες στοχεύουν οι διοργανωτές, προσδοκώντας μεγαλύτερη συμμετοχή από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ηχηρό αναμένεται να είναι το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη από την εξέδρα. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης που έχει βάλει την ξεχωριστή του σφραγίδα με το έργο του για τον Μέγα Αλέξανδρο καλεί με ανάρτησή του στο Facebook τον κόσμο στην πλατεία.

"Σεμνά και ταπεινά προτρέπω όλους τους Έλληνες που στην ψυχή τους χτυπάει η Ελλάδα, να είναι εκεί, να μην φοβηθούνε να πάνε, να μην το αμελήσουν" είναι η προτροπή του κυρίου Σπανουδάκη.

Έχουν όλα προβλεφθεί για την μεγάλη ειρηνική πανεθνική συγκέντρωση επιμένουν οι διοργανωτές, δείχνοντας προς την ΓΑΔΑ ως προς τα μέτρα ασφαλείας.

Η ευλογία της εκκλησίας στο συλλαλητήριο δόθηκε και θα δώσουν το παρών πολλοί ιεράρχες.

Το σποτ και το κεντρικό σύνθημα

Με κεντρικό σύνθημα «η Θεσσαλονίκη μίλησε, σειρά της Αθήνας να φωνάξει» οι διοργανωτές καλούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σχετική σελίδα, στο facebook
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

Το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, παραθέτουν συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ, ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην Αθήνα, για την ενημέρωση αντιπροσώπων των Μ.Μ.Ε. σχετικά με το Πανεθνικό – Παλλαϊκο Συλλαλητήριο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος.

Το σκεπτικό του Συλλαλητηρίου

Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου διευκρινίζουν ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες.

Ομιλητές θα είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: