1.2.18

''Κωλοτούμπα της Ν.Δ. στο «Μακεδονικό»''...

Δείτε το βίντεο...

Στην ευνοϊκή συγκυρία, την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. και τη σημασία της επίλυσης του «Μακεδονικού» αναφέρθηκε στο ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Τον τόνο στο...

συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τον έδωσαν οι ακροδεξιοί είπε ο κ. Κυρίτσης σημειώνοντας ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του κ. Μαραντζίδη ότι «η Ν.Δ. ξέπλυνε την ακροδεξιά».
Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι η συνομιλίτριά του στο πάνελ, κ. Αραμπατζή κατήγγειλε «την πολιτική της Ν.Δ. επί Μητσοτάκη και Καραμανλή και την εθνική θέση του 2008» κάτι που η ίδια αρνήθηκε διατυπώνοντας την επίσημη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή με μια διαφοροποίηση: «αμοιβαία αποδεκτή ονομασία από όλους τους Έλληνες».

«Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή που εκφράζεται από τον υπουργό Εξωτερικών» ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έχουν άλλη γραμμή.

Την ευνοϊκή συγκυρία με την αλλαγή φρουράς στα Σκόπια περιέγραψε ο κ. Κυρίτσης και την πίεση που υπάρχει από το διεθνή παράγοντα για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε συμφωνία. Πρόσθεσε επίσης μία παράμετρο, που δεν ακούγεται στα κανάλια ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάποια πίεση ωστόσο έχει λιγότερα διαπραγματευτικά χαρτιά καθώς μετά το βέτο στο Βουκουρέστι η Fyrom πήγε στη Χάγη και κέρδισε».

Στην πραγματικότητα την πίεση την υφίσταται η γειτονική χώρα υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. “Μας συμφέρει μια ομαλοποίηση της κατάστασης στα Βαλκάνια να ανοίγει και ένας δρόμος που συνδέει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουμε όλους τους λόγους να επιδιώκουμε μια λύση” συμπλήρωσε κλείνοντας.

Κατ. Μπρ., avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: