1.2.18

Ο Μελανσόν ζητεί την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ...

από την Ευρωπαϊκή Αριστερά...

Την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ζητεί το «Κόμμα της Αριστεράς» (PG), επικεφαλής του οποίου είναι ο Ζαν Λικ Μελανσόν. Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε καθώς...
πολλά από τα κόμματα που είναι ενταγμένα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν επιθυμούν να συνυπάρχουν στον ίδιο σχηματισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το Κόμμα της Αριστεράς εκφράζει σε ανακοίνωσή του τη λύπη του επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη λιτότητα σε τέτοιο σημείο, ώστε να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της ΕΕ.

«Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές. Το ΚΕΑ δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, δεν φάνηκε ούτε να ικανοποιείται, ούτε να συμφωνεί με το αίτημα για αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι νόμιμη η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι απόψεις για το ζήτημα ποικίλουν εντός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά σε μεγάλο βαθμό η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στιγματίζεται από τον εκβιασμό της Τρόικα και της γερμανικής κυβέρνησης», σχολίασε ο Γκίζι...


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: