1.2.18

Ποιοι είναι οι «μακεδονομάχοι»...

που ακονίζουν τις σάρισες της ακροδεξιάς (Βίντεο)...

Την άδεια για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος έλαβε από τις υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων η...
Συντονιστική Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Η άδεια, η οποία προβλέπει την τοποθέτηση εξέδρας στην πλατεία Συντάγματος με όρους και προϋποθέσεις που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, δόθηκε στο Συντονιστικό των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου μετά την προσκόμιση των εγγράφων υποστήριξης φορέων και των καταστατικών τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, όπως είχε ζητηθεί.

Αξίζει, όμως, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολιτικό υπόβαθρο του συλλαλητηρίου, στο οποίο ΜΜΕ και ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν «αντικυβερνητικό» χαρακτήρα, να αναδείξουμε μερικά στοιχεία από το «βιογραφικό» προσώπων και φορέων που πρωτοστατούν στη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Όπως αναφέρει σε κατατοπιστικό το ρεπορτά στην «Εφ.Συν.», ο Τάσος Κωστόπουλος, οι προαναφερθείσες Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, των οποίων ηγείται η Νίνα Γκατζούλη, έχουν βασική συνιστώσα την «Παμμακεδονική Α.Ε.» (Pan-Macedonian Association Inc.) των ΗΠΑ, οργάνωση που ιδρύθηκε το 1947 στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου για την καταπολέμηση του εσωτερικού εχθρού στους κόλπους της ομογένειας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό της διά χειρός Γκατζούλη, κομβικό ρόλο στη σύστασή της διαδραμάτισε «ο πατήρ Θωμάς Δανιήλ, ιερέας της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ουάσινγκτον» – ένας ακροδεξιός ιερωμένος και φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή που, όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία του Τρούμαν, ρουφιάνευε στον Λευκό Οίκο τα φρονήματα συμπολιτών του και διπλωματών του ελληνικού κράτους.

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές της εποχής δίνουν, πάντως, διαφορετική εικόνα για τους ιδρυτές της. Αυτό για το οποίο δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία είναι, ωστόσο, η ενθουσιώδης υποστήριξη που η Παμμακεδονική πρόσφερε στη χούντα του Παπαδόπουλου, υμνώντας ποικιλότροπα το εθνοσωτήριο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου (βλ. αναλυτικά «Εφ.Συν.» 24/4/2016).

Εξίσου ένθερμη υπήρξε, προ δεκαπενταετίας, η υποστήριξή της στην απρόκλητη εισβολή του Μπους στο Ιράκ. Για την ιδεολογία των ηγετών της, αποκαλυπτική είναι μία επιστολή του Δ.Σ. που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» (31/7/2004), συνυπογράφεται από την Γκατζούλη ως «Υπατη Αντιπρόεδρο» και κλείνει με την ιαχή: «Ζήτω το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!»
Μιχάκης

    Για τη παροχή άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή κατατέθηκε στον δήμο Αθηναίων ακόμα μία αίτηση, η οποία απορρίφθηκε: ήταν από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

    Για το «ποιόν» του Μιχάκη ως «δεξιός ψάλτης» και εμπροσθοφυλακή του ναζιστή χρυσαυγίτη Παππά στα προ διετίας επεισόδια που προκάλεσαν οι φασίστες στο θέατρο «Χυτήριο», και ως επικεφαλής των ισλαμοφάγων κατά των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο υπάρχει αναλυτικό δημοσίευμα στην ισοσελίδα «Ημεροδρόμος»:  


 
Να προσθέσουμε ότι ο Μιχάκης τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (τερμάτισε προτελευταίος…). Ο συγκεκριμένος το 2010 είχε συντονιστικό ρόλο σε ένα συλλαλητήριο (το «πλήθος» δεν ξεπερνούσε τα 20 άτομα…) στην παραλία της Θεσσαλονίκης με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο. Πίσω του στέκονταν τρεις λεβέντες με περικεφαλαία, ασπίδες και ακόντια:
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: