28.2.18

Λουκέτο στον μηχανισμό είσπραξης αγγελιοσήμου...

48 εκατ. ευρώ στα αζήτητα...

Η άρνηση των συνδικαλιστικών Ενώσεων να πληρώσουν για τους μισθούς των 18 υπαλλήλων του...

μηχανισμού είσπραξης αγγελιοσήμου, που λειτουργούσε στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, οδηγεί σε λουκέτο το τμήμα, με άγνωστο τι θα απογίνουν τα έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με απόφαση της πλειοψηφίας του πρότεινε να απολυθούν οι 13 από τους 18 υπαλλήλους και να παραμείνει ένα ολιγομελές τμήμα πέντε ατόμων, το οποίο θα συνεχίσει για πολύ συγκεκριμένο διάστημα τη λειτουργία του προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα και θα πρέπει στη συνέχεια να ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Εκτός από την ΕΣΗΕΑ και άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν έχουν πληρώσει για τους μισθούς των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες. Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους δηλώνουν αδυναμία να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος και ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ σε περίπτωση απόλυσης αναμένουν την πληρωμή των αποζημιώσεών τους.

Το λουκέτο στο τμήμα του αγγελιοσήμου θα βάλει και τυπικά ταφόπλακα στο αγγελιόσημο. Άγνωστο παραμένει με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να εισπραχθούν τα χρωστούμενα από οφειλές αγγελιοσήμου προηγούμενων ετών. Όπως αποκάλυψε η στήλη την περασμένη Κυριακή, 48 εκατ. ευρώ βρίσκονται ως οφειλές στα συρτάρια των ΔΟΥ, ενώ υπάρχουν και ανείσπρακτα έσοδα από το 2017.


Πήραν 61 εκατ. ευρώ σε 16 χρόνια!

Στην κόντρα για το λουκέτο στο τμήμα του αγγελιοσήμου έχει σημασία να καταγραφούν και τα έσοδα που είχαν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια από αυτό. Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων που κατέθεσε το τμήμα στην ΕΠΗΕΑ, από το 2000 έως και το 2016 δόθηκαν στις 14 συνδικαλιστικές Ενώσεις και Ενώσεις Ιδιοκτητών ΜΜΕ συνολικά 61.204.045 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά δόθηκαν στην ΕΣΗΕΑ (16.913.139,24 ευρώ), στην ΕΣΗΕΜ-Θ (8.481.964,72 ευρώ) και στην ΕΣΠΗΤ (6.755.097,65 ευρώ). Ακολουθούν η ΕΠΗΕΑ και η ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) με 3.042.943,93 ευρώ και με μικρότερα ποσά οι άλλες Ενώσεις εργαζομένων και ιδιοκτητών. Η δαπάνη μισθοδοσίας του τμήματος τα ίδια χρόνια ανήλθε συνολικά σε 7.725.629,26 ευρώ.

Στο μεταξύ, σε καταγγελία της απόφασης της ΕΣΗΕΑ προχώρησε η παράταξη Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι, που κάνει λόγο για 120 εκατ. ευρώ περίπου ανείσπρακτα έσοδα από το αγγελιόσημο...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: