1.2.18

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο...

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για ένα δύσκολο διήμερο στις 3 και 4 Φλεβάρη. Στο επίκεντρο είναι το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», όμως...
την Κυριακή υπάρχει και το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Φάληρο, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν πορείες για τα Ίμια.

Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν αύριο, όμως στο επιτελείο της ΓΑΔΑ οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για να καταρτιστεί το γενικό πλάνο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» την Κυριακή με την αστυνομία να καλείται να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του, αλλά και να αντιμετωπίσει τυχόν δράσεις ακροδεξιών ομάδων και να αποτρέψει τη «συνάντησή» τους με ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ειδική μέριμνα αναμένεται να υπάρξει ώστε  η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, που είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 την Κυριακή στα Προπύλαια, να μην έλθει σε επαφή με τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου, το οποίο θα γίνει στις 14.00. Στόχος είναι και η απομόνωση ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η Ασφάλεια θα επιτηρεί συγκεκριμένους χώρους ώστε να αποφευχθούν περιστατικά όπως ο εμπρησμός του κτιρίου όπου στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

Τα πούλμαν που αναμένονται να φτάσουν με κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο από την επαρχία, θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν οριστεί δύο μεγάλοι χώροι, εκτός Αθήνας, όπου θα σταθμεύσουν και θα φρουρούνται από ισχυρές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας, με εντολή της αστυνομίας, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο.

Πρόσθετο πρόβλημα για την Κυριακή είναι και το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ για την Super Legue, το οποίο θα γίνει στις 19.30 στο Φάληρο. Έχουν ήδη προγραμματιστεί αυστηρά μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, ενώ αυτά θα τεθούν σε ισχύ μετά τα μέτρα για το συλλαλητήριο.

Το Σάββατο, όμως, υπάρχουν τα... προεόρτια, καθώς είναι προγραμματισμένες δύο πορείες για την επέτειο των Ιμίων.

Η Χρυσή Αυγή έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση χωρίς να έχει αναφέρει τον προορισμό και το μέρος, ενώ στις 18.00 θα γίνει αντιφασιστική πορεία από τη Ρηγίλλης μέχρι τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στην λεωφόρο Μεσογείων.

Λεπτομέρειες για όλες τις παρεμβάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: