30.1.18

''Στην Ευρώπη νομίζουν πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν σταματήσει''...

δήλωσε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς...

«Την ώρα που η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θεωρεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα λήξαν μιας και οι ροές προς τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, πρέπει να...
αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για ενημέρωση της κοινής γνώμης, με τεκμηρίωση και χωρίς υπερβολές, μεταφέροντας την πραγματική κατάσταση που βιώνει τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι πρόσφυγες και μετανάστες στα Ελληνικά νησιά».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, που μετείχε τη Δευτέρα στο διεθνές συνέδριο Δημάρχων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό «Act Now», που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Ο Δήμαρχος ήταν προσκεκλημένος σε πάνελ, όπου αναφέρθηκε διεξοδικά στις σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, που επιφέρει η λειτουργία υποδομών εκτός κλίμακας, όπως το ΚΥΤ, η μεγέθυνση του οποίου τείνει να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει. Ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις συνθήκες στασιμότητας που δημιουργεί η ελλειμματική εφαρμογή της εθνικής πολιτικής, καθώς δεν πραγματοποιούνται, στην ουσία, επιστροφές στην Τουρκία. Τόνισε τις σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου και κατέδειξε την ανεύθυνη και ατελέσφορη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ελληνικά νησιά δίχως να δίνει λύσεις και δίχως να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Αναφερόμενος στη θεματολογία του συνεδρίου που ήταν η «Κοινωνική Συνοχή στις πόλεις μας», τόνισε ότι οι πολύ κακές συνθήκες που επικρατούν είτε ηθελημένα είτε από την κακή διοίκηση που ασκείται από τους κυβερνητικούς φορείς στα ΚΥΤ των Ελληνικών νησιών, αποτελούν απειλή όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την μελλοντική κοινωνική συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, στις οποίες κάποιοι από τους πρόσφυγες πιθανόν θα ενσωματωθούν, μιας και η τραυματική εμπειρία της πρώτης επαφής με Ευρωπαϊκά διοικητικά συστήματα δεν αφήνει περιθώρια εμπιστοσύνης σε αυτά.

Foto1 
27336334_956318701199687_1872827152682015498_n 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: