1.12.17

Κόλαση...

Εκτός από εκείνη του Δάντη, υπάρχει και η άλλη, του Μπάμπη (κι οχι μόνο). Η κόλαση των πλειστηριασμών.
Η κυβέρνηση εισπράττει τώρα το...
"δεν πληρώνω" που είχε κάνει σημαία, όταν ήταν αντιπολίτευση.
Ο Μπάμπης, γνώστης των τραπεζικών ζητημάτων, δίνει και μια συμβουλή στoν Αλέξη "για να μην βρεθούμε όλοι μαζί στην κόλαση":

Ο πανικός στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς είναι ο λιγότερος για αυτό που μπορεί να τους συμβεί.
Είναι αντιμέτωποι με το τέρας που δημιούργησαν, διότι βεβαίως η κρίση οδήγησε πάρα πολλά νοικοκυριά σε παρα πολυ μεγάλη δυσκολία.
Αυτό που τώρα βλέπουν πολιτικά στην κυβέρνηση είναι οτι επί χρόνια πολλά στην αντιπολίτευση, ακόμη κι όταν έγιναν κυβέρνηση, ελεγαν στον κόσμο, "μην πληρώνεις, περίμενε θα 'ρθω εγώ να σου τα ρυθμίσω".
Κάποιοι πολίτες πήγαν στο νόμο Κατσέλη, Δενδια , Σταθάκη και με κάποιο τρόπο έχουν μια προστασία, ορισμένοι οριστική, ορισμένοι προσωρινή. Κάποιοι άλλοι δεν πήγαν.
Από τότε που γίναν κυβέρνηση, συστηματικά, εμποδίζουν και τις τράπεζες και το Δημόσιο να πανε σε αυτούς (τους στρατηγικούς κακοπληρωτες), όπως μας είπε ο Προκόπης. 

Και τώρα ανακάλυψε ο Τσακαλώτος, πως, οι τράπεζες είναι μπλοκαρισμένες. Τωρα φοβάται ο Τσακαλώτος οτι τον Μάρτιο που θα γίνει το stress test κι ολες αυτες οι εξετάσεις που θα περάσουν οι τράπεζες, ενδεχομένως να ζητηθεί από τους φορολογούμενους να βάλουν κι άλλα λεφτά στις τράπεζες για να τις σώσουν.
Αρα μπροστά στους δυο πανικούς, τον εναν πολιτικό, τον  άλλο πραγματικό, γιατί μπορεί να πέσει το τραπεζικό σύστημα, εχουν καταλάβει το μεγάλο κακό που έκαναν. 
Και ακόμη δεν λένε το εξής και θέλω να τους το πω εγώ. Το κριτήριο για το τι θα γίνει στο μέλλον είναι ενα. Οι κατηγορίες είναι δύο: Οι συνεργάσιμοι και οι μη συνεργάσιμοι. Πρεπει να συνεργαστούν να βρουν λύση με τις τράπεζες και να μην μείνουν εξω κοντά στα πολιτικά στελέχη και οδηγηθούμε όλοι μαζί στην κόλαση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: