1.12.17

Σήμερα η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου...

του Κινήματος Αλλαγής...

Το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει το «Κίνημα Αλλαγής» ως το ιδρυτικό του συνέδριο, που αναμένεται να...
γίνει τον προσεχή Μάρτιο, θα δώσει σήμερα το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, με ανακοινώσεις της νωρίς σήμερα το μεσημέρι, η νεοεκλεγείσα στη θέση του επικεφαλής του νέου φορέα, θα κάνει γνωστή τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενός πολιτικού οργάνου, που θα οδηγήσει τον χώρο στο συνέδριο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όργανο θα μετέχουν οι τέσσερις πρώτοι (και πάντως όσοι πήραν πάνω από 10% στις εκλογές) υποψήφιοι για την αρχηγία, αλλά και οι επικεφαλής των κομμάτων που μετέχουν στο εγχείρημα.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να συγκροτηθούν και τα άλλα όργανα, πρωτίστως η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΟΕΣ), καθώς και όσες άλλες Επιτροπές απαιτηθούν, με στόχο αμέσως μετά τις γιορτές να διεξαχθεί και η πρώτη συνεδρίαση της ΟΕΣ, στην οποία επίσης θα μετέχουν όλες οι ''φυλές'' του χώρου.

Εντωμεταξύ, χθες, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την επιλογή του ονόματος «Κίνημα Αλλαγής», σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο στο όνομα και πως αντίθετα ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς είναι κίνημα στην πράξη, αφού προέκυψε από 212.000 ψήφους και όχι από διευθετήσεις και συνεννοήσεις κορυφής. Και ενώ τη δυσαρέσκειά του για την απουσία διαβούλευσης πριν από την απόφαση για όνομα του φορέα δεν έκρυψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προτείνοντας μάλιστα εναλλακτικά το «Δημοκρατικό Κόμμα» ή την «Προοδευτική Παράταξη», να μην μπει στην ονοματολογία προτίμησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που τηλεφώνησε στην Φώφη Γεννηματά και της είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο ίδιος επέμεινε ιδιαίτερα στον χαρακτήρα του κόμματος, τονίζοντας ότι διεκδικεί να εμφανιστεί στην χώρα μία παράταξη δημοκρατική που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και θα λαμβάνει αποφάσεις συλλογικά. «Αυτός είναι ο αγώνας μου και πρέπει να είναι κοινή αγωνία όλων να δημιουργηθεί μία παράταξη που θα αγκαλιάζει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικά, δε, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά, δεν συνάδει -κατά την ίδια- με κανένα από τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης, καθώς συγκυβερνά με μία «ακροδεξιά απόφυση», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τον Πάνο Καμμένο στην Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός δεν είπε πουθενά ''όχι'' και δεν διαπραγματεύτηκε υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: