13.12.17

Πρόεδρος Συμβολαιογράφων: Θα απέχουμε...

...όσο δεν νομοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς...

Την πρόθεση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς για όσο διάστημα δεν νομοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη κατά όσων εμποδίζουν τη...
διαδικασία ανακοίνωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας.

«Εμείς έχουμε συμφωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς ότι το αρχικό μέτρο θα ήταν η προστασία της διαδικασίας του πλειστηριασμού νοομοθετώντας το αυτεπάγγελτο της δίωξης όσων εμποδίζουν τη διαδικασία και αυτό το περιμένουμε. Είχαμε πληροφορηθεί ότι ήταν ως τροπολογία σε νομοσχέδιο, δεν το είδαμε νομοθετημένο, μας είπαν ότι είναι θέμα ημερών, αλλά πλέον είμαστε επιφυλακτικοί» είπε ο κ. Ρούσκας.

«Η κυβέρνηση έχει δώσει υποσχέσεις εκτός από εμάς και στους θεσμούς. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι ζήτημα ημερών (σ.σ. να κατατεθεί)» συμπλήρωσε ο κ. Ρούσκας.

Παράλληλα εκφράστηκε θετικά για την πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για τον προσδιορισμό του ποια είναι η πρώτη κατοικία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη χρονική δεν υπαρχουν πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας γιατί δεν έρχονται φάκελοι από τους συμβολαιογράφους αλλά αναρτώνται. Δεν έχουμε πλειστηριασμούς μικρής αξίας κατοικιών. Οι σημερινοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν ακριβά ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών».

Ο κ. Ρούσκας επιβεβαίωσε τέλος την πληροφορία για ηλεκτρονικοποίηση όλων των πλειστηριασμών ζητώντας «να συζητήσουμε να δούμε τις νομικές προϋποθέσεις. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο»...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: