1.11.17

Τι ισχύει για το ηλεκτρονικό εισιτήριο...

Ουρές σημειώνονται και σήμερα, Τετάρτη, στα εκδοτήρια για την ηλεκτρονική κάρτα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από...

το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ισχύς των καρτών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, αλλά το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση της ισχύος έως τις 15 του Νοεμβρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Από τις 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει και η έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων με τιμή 1,4 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.
Χρηστικές πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική κάρτα

Δεν υπάρχει καμία προθεσμία για την έκδοση καρτών. Θα συνεχίσουν να βγαίνουν και το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αν έχετε παλιά μηνιαία κάρτα του μηνός Οκτωβρίου, μπορείτε να τη χρησιμοποιείται έως τις 15 Νοεμβρίου.
Τα παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΑ μπορούν να χρησιμοποιούνται ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριο Ath.ena Τicket από όλα τα εκδοτήρια ή από τα νέα εκδοτικά μηχανήματα. Από τις 6 Νοεμβρίου μπορείτε να το αγοράσετε φορτισμένο ακόμα και με 1 εισιτήριο με διάρκεια 90 λεπτών (κόστος 1,40 ευρώ).
Στα εκδοτήρια διατίθενται επίσης Ath.ena Card μειωμένης αξίας για όσους πληρώνουν μισό εισιτήριο.
Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα.
Το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε «κλείσιμο των μπαρών» στους σταθμούς, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Η έκδοση προσωποιημένης κάρτας, μέσω της διαδικασίας του ανοιχτού φακέλου, αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται και στους φοιτητές. Η παράδοση του ανοικτού φακέλου γίνεται σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: