1.11.17

Επίσκεψη του Παπανδρέου στην Υπηρεσία Ασύλου...

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα την Υπηρεσία Ασύλου, στην οδό Κατεχάκη, όπου...
συνομίλησε με εργαζόμενους και αιτούντες άσυλο. 

Μετά την ξενάγηση στους χώρους της Υπηρεσίας από τη Διευθύντρια, κα Σταυροπούλου, εκφράζοντας τα ειλικρινή συγχαρητήρια του για τη δουλειά που έχει γίνει, τόσο στην ίδια όσο και τους συναδέλφους της στην Υπηρεσία Ασύλου, δήλωσε:

«Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Συμπαρίσταμαι σήμερα στην προσπάθεια σας. Θυμάμαι όταν ξεκινήσαμε αυτή την υπηρεσία το 2011, πολύ πριν την προσφυγική κρίση, κανείς ακόμα δεν μπορούσε να περιμένει τις ροές που θα ακολουθούσαν μετά το 2015 και την αναγκαιότητα επέκτασης αυτών των δομών, με την υποστήριξη πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προσπάθεια σας χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά. Οι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα, είναι από περιοχές με τραγικές συγκρούσεις, με τραυματικές εμπειρίες. Πέρα από την περίθαλψη που ενδεχομένως χρειάζονται, κάποιοι μπορεί να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και όσους θα θελήσουν να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» των αλλαγών που χρειάζονται οι πατρίδες τους, με ειρήνη, Δημοκρατία, διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ασφάλεια.

22 (2) 
Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι μεγάλη, ως πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία οφείλει με τη σειρά της να συνδράμει τις χώρες που σηκώνουν το βάρος της κρίσης αυτής, όπως η Ελλάδα. Με συνολική και συλλογική συνείδηση, για μία ισότιμη κατανομή των βαρών, με προοπτική για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που ευελπιστούν κάποτε να γυρίσουν για να χτίσουν τις νέες κοινωνίες τους.

Το προσφυγικό δεν είναι ένα εφήμερο φαινόμενο. Σαν κοινωνίες, οφείλουμε να κατανοήσουμε το μέγεθος και την υφή του ζητήματος και να προσαρμοστούμε τόσο εμείς, όσο και οι ίδιοι οι πρόσφυγες».

20 (2) 
Τέλος, η κα Σταυροπούλου δώρισε στον Γιώργο Α. Παπανδρέου ένα λεύκωμα φωτογραφιών με τίτλο «Η Διαδρομή» από την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Υπηρεσία Ασύλου πέρσι στην Τεχνόπολη, 11 Ελλήνων φωτογράφων που κατέγραψαν την πορεία των προσφύγων από τις χώρες καταγωγής τους, μέχρι τους τελικούς τους προορισμούς...
21 (2) 
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: