1.11.17

Διαβατήρια, ταξίδια και λογαριασμοί...

Αντιμέτωποι με ποινές κάθειρξης έως και δέκα ετών είναι οι δύο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και Ρικ Γκέιτς, οι...
οποίοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Οι Μάναφορτ και Γκέιτς, που δηλώνουν αθώοι, αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου αύριο το απόγευμα, ωστόσο, σήμερα το CNN έδωσε στη δημοσιότητα δικαστηκό έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει τα όσα δήλωναν οι ίδιοι σχετικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό:
 

Ο Μάναφορτ έχει τρία αμερικανικά διαβατήρια, με το καθένα από αυτά να έχει διαφορετικό αριθμό. Ο ίδιος έχει υποβάλλει 10 αιτήσεις για την έκδοση διαβατηρίου κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Μέσα στο 2017 ο Μάναφορτ ταξίδεψε στο Μεξικό, την Κίνα και τον Ισημερινό μ’ ένα τηλέφωνο, αλλά κι έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν καταχωρηθεί με πλαστό όνομα. Οι δικαστικές αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει το όνομα αυτό.
Στην διάρκεια του 2016, ο Μάναφορτ ταξίδεψε στο Ντουμπάι, το Κανκούν, την Πόλη του Παναμά, την Αβάνα, την Σαγκάη, την Μαδρίτη, το Τόκιο, αλλά και το νησί Μεγάλο Κέιμαν.
Τόσο ο Μάναφορτ όσο και Γκέιτς ταξίδευαν συχνά στην Κύπρο.
Ο Μάναφορτ σε αίτηση χορήγησης δανείου κι άλλα έγραφα ανέφερε την αξία της περιουσίας του μεταξύ 19 εκατομμυρίων δολαρίων (Απρίλιος 2012) και 136 εκατομμυρίων δολαρίων (Μάιος 2016).
Σε μερικούς από τους μήνες για τους οποίους εργάστηκε ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, όπως τον Αύγουστο του 2016, η εκτίμηση του Μάναφορτ για την συνολική οικονομική αξία της περιουσίας του παρουσίαζε διακυμάνσεις. Τον Αύγουστο του 2016 δήλωσε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είχαν αξία 28 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σε άλλο έγγραφο αίτησης ανέφερε ότι η αξία αυτή ήταν στα 63 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Γκειτς από την πλευρά του “άλλαζε συχνά τράπεζες, ενώ άνοιγε και έκλεινε τραπεζικούς λογαριασμούς”, σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών. Συνολικά άνοιξε 55 τραπεζικούς λογαριασμούς σε 13 τράπεζες. Μερικοί από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν στην Βρετανία και την Κύπρο, όπου και διατηρούσε κεφάλαια 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2010 έως το 2013.

Τόσο οι δικηγόροι του Μάναφορτ, όσο και οι δικηγόροι του Γκέιτς ζήτησαν την άρση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού που εφαρμόζεται σε βάρος των πελατών τους. Υπό το καθεστώς αυτό, οι δύο κατηγορούμενοι μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους μόνο αν πρόκειται να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, για ιατρικούς ή για θρησκευτικούς λόγους, ενώ παρουσιάζονται καθημερινά στις αρχές...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: