1.11.17

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ...

Στο παρά ένα της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στον πνέοντα τα λοίσθια ΕΔΟΕΑΠ να ανανήψει και...
να επιβιώσει, ορισμένοι εργοδότες από το χώρο των έντυπων ΜΜΕ τορπιλίζουν την προσπάθεια προβαίνοντας μάλιστα στην απαράδεκτη κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων τους. Των εργαζομένων των οποίων τις εισφορές κάποιοι από αυτούς παρακρατούν, αλλά δεν καταβάλλουν.

Αντιδρούν αυτοί που αποκόμισαν σημαντικά κέρδη από την κατάργηση του τέλους επί των πωλήσεων και από την κατάργηση του αγγελιοσήμου, αποδεικνύοντας την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στην Ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη ψήφιση των ρυθμίσεων για να δοθεί τέλος στην αγωνία του ΕΔΟΕΑΠ των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ, όπως της έχουμε ζητήσει, στο πλαίσιο του σχεδίου διατάξεων που στηρίζεται στις προτάσεις, που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις εισφορές, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση και κατά ένα μέρος στην εισφορά επί του τζίρου, καθώς και τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του Οργανισμού. Σχέδιο που επεξεργαστήκαμε και συμφωνήσαμε εργαζόμενοι, κυβέρνηση και υγιείς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον τύπο να μην γίνουν έρμαια εργοδοτών με άδηλες προθέσεις.

Το εγχείρημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ πρέπει να στηριχθεί και όπως επισημαίνει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει, να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα».

Ταυτόχρονα καλούμε τους συναδέλφους μέλη του ΕΔΟΕΑΠ να δώσουν βροντερό παρών στις καταστατικές διαδικασίες επικύρωσης των διατάξεων για την εξασφάλιση εσόδων ενός νέου μεγάλου ΕΔΟΕΑΠ που θα αποτελεί στήριγμα για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ.

Η υπερψήφιση του σχεδίου από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ταμείου μας είναι καταστατική υποχρέωση για τη σωτηρία του, με ενδεχόμενο να καταστεί μοιραία η αδικαιολόγητη αποχή έστω και ενός μέλους και δεν επιτευχθεί η υποχρεωτική απαρτία.

Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ Αθήνας και Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: