1.11.17

Χατζηνικολάου: Θα κλείσουν εφημερίδες, μπορεί και όλες...

«Δεν θα υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ» με την επιβολή του 2%... Προβλέπει καταστροφή αν η κυβέρνηση προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης του ασφαλιστικού ταμείου...

«Ελπίζω και εύχομαι να μην κλείσουν τις εφημερίδες με την απόφασή τους αυτή, ελπίζω και εύχομαι να...
καλέσουν την Ένωση Ιδιοκτητών σε διάλογο για να βρούμε μαζί λύση που και τον ΕΔΟΕΑΠ θα κρατήσει όρθιο και τις θέσεις εργασίας αλώβητες και τις εφημερίδες ανοικτές».
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του, το
πρωί της Τρίτης, αφιερώνοντας αρκετό ραδιοφωνικό χρόνο προκειμένου να σχολιάσει αρνητικά το σχέδιο για τη διάσωση των εφημερίδων. Ισχυρίστηκε πολλές φορές ότι αν επιβληθεί ο φόρος του 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων, θα κλείσουν όλες οι εφημερίδες και έτσι δεν θα υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ. Αν κάποιες επιβιώσουν, είπε, θα είναι αυτές που στηρίζονται σε ισχυρούς οικονομικά εκδότες των οποίων τα χρήματα προέρχονται από βιομηχανίες, καράβια κ.λπ. Κάλεσε την κυβέρνηση σε διάλογο με την Ένωση Ιδιοκτητών ώστε να βρεθεί λύση. Αναφέρθηκε στην πτώση των κυκλοφοριών (τη χαρακτήρισε «τεράστια») λέγοντας ότι πριν από 7-8 χρόνια οι κυριακάτικες εφημερίδες πουλούσαν στο σύνολό τους 1,3 εκατομμύρια φύλλα και τώρα η κυκλοφορία τους δεν ξεπερνά τις 240 χιλιάδες.

«Χορηγός του ΕΔΟΕΑΠ»
Ο σκοπός του σχεδίου είναι καλός, είπε, αλλά αναφερόμενος σε δεύτερο πληθυντικό –προφανώς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση– πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι δεν θα υπάρχει ΕΔΟΕΑΠ αφού επιβάλλετε τον φόρο. Γιατί απλούστατα θα κλείσουν όλες οι εφημερίδες, όλες όμως. Εκτός αν κάποιος από τους ισχυρούς του Τύπου, αυτούς δηλαδή που τα χρήματα έρχονται από τις άλλες δουλειές που κάνουν –από βιομηχανίες, από καράβια, από άλλα πράγματα– αποφασίσει να γίνει χορηγός του ΕΔΟΕΑΠ, οπότε θα του βάλουν, φαντάζομαι, και πανό με το όνομά του έξω από το κτίριο του Οργανισμού».

Χάνονται πολλά χρήματα
«Όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες, δεν  υπάρχει εξαίρεση καμία, χάνουν χρήματα, πολλά χρήματα, αυτήν την περίοδο, λόγω της τεράστιας πτώσης της κυκλοφορίας τους. Σας λέω χαρακτηριστικά ότι πριν από 7-8 χρόνια όλες μαζί οι κυριακάτικες εφημερίδες πουλούσαν 1.300.000 φύλλα. Ξέρετε πόσα πουλάνε τώρα όλες μαζί; Κάτω από 240.000 φύλλα. Μιλούμε για τέτοια καταστροφή. Λοιπόν, αυτός ο φόρος δεν μπορεί να έχει καμία άλλη λογική, επί του τζίρου μάλιστα, παρά να κλείσει τις υπάρχουσες εφημερίδες. Και ας γνωρίζει η κυβέρνηση ότι ανοικτές θα μείνουν, αν μείνουν, μόνο αυτές που στηρίζονται σε πολύ μεγάλο και πολύ ισχυρό οικονομικά εκδότη»...


πηγή: harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: