1.11.17

25 προσαγωγές χρυσαυγιτών...




...για τη βίαιη επίθεση κατά δύο γυναικών...
Σε 25 προσαγωγές  προχώρησε η αστυνομία για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν το πρωί στο Εφετείο δυο γυναίκες -η...
μία από τις οποίες είναι η δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Ευγενία Κουνιάκη- τη στιγμή που κατέβαιναν από το τρόλεϊ για να μεταβούν στη δικαστική αίθουσα, από ομάδα τραμπούκων της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, κατήγγειλε ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου την επίθεση στη συνάδελφό του και ζήτησε από το δικαστήριο να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Καταδίκη και αποτροπιασμός για την επίθεση των χρυσαυγιτών

«Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου» αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.

«Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών.  


Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου» καταλήγει ο ΔΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: