1.10.17

Τώρα ζητάει συγγνώμη το Πρώτο Θέμα...

...για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη...

Άργησε μεν αλλά εκφράζει τη λύπη της η εφημερίδα διότι «παραγνωρίστηκε, χωρίς να είναι στις προθέσεις μας, η εναγόμενη σε...
ιδεολογικούς λόγους, ρητά εκπεφρασμένη βούληση του Λουκιανού Κηλαηδόνη να μην κυκλοφορήσουν έργα του με την εφημερίδα μας».
«Το Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα». Αυτά δήλωνε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του (διαβάστε ΕΔΩ). Μία γνωστή δήλωση που δεν εμπόδισε ωστόσο την εφημερίδα να σπεύσει αμέσως μετά το θάνατο του συνθέτη, λίγες μέρες αργότερα, να κυκλοφορήσει με δώρο προς τους αναγνώστες του ένα cd του Λουκιανού (διαβάστε ΕΔΩ).
Δεν ήταν η πρώτη φορά που μία ελληνική εφημερίδα έβγαζε cd κάποιου καλλιτέχνη που απεβίωσε εκείνο το διάστημα (διαβάστε ΕΔΩ). Αλλά η συγκεκριμένη αποτελούσε εξαιρετικά ειδική περίπτωση όπως καταλαβαίνετε κι εσείς. Η οικογένεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη ανέβηκε με το δίκιο της στα κάγκελα με επιστολή (διαβάστε ΕΔΩ) προς το Πρώτο Θέμα: «Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει), καμία άδεια, ούτε από τον αείμνηστο Λουκιανό, ούτε βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς».
Τη συγγνώμη του Πρώτου Θέματος τη βλέπετε στη φωτογραφία. Είναι ένα μικρό και ταπεινό μονόστηλο στη 2η σελίδα.



e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: