1.9.17

Πρόβες πολέμου κατά Κιμ από ΗΠΑ-Ιαπωνία-Ν. Κορέα ...

 «Ποιος θα μας γλιτώσει από τον... Τραμπ», λένε οι Αμερικανοί...

Στα ύψη παραμένει το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο, μετά και την ανακοίνωση από την Νότια Κορέα της πραγματοποίησης στρατιωτικής άσκησης με την... Ιαπωνία και τη συνδρομή αμερικανικών βομβαρδιστικών την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα F-35B, καθώς και μαχητικά της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο. 

Η στρατιωτική αυτή κίνηση ισχύος, που πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες μετά από την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, και, επί της ουσίας, «έκλεισε» την ετήσια κοινή άσκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων.

Η Βόρεια Κορέα έχει πολλάκις καταδικάσει τις στρατιωτικές αυτές ασκήσεις, που συνήθως περιορίζονται σε προσομοιώσεις σε υπολογιστές, ισχυριζόμενη ότι είναι ουσιαστική μια προετοιμασία εισβολής

Βορειοκορεατικές απειλές κατά Ιαπωνίας

Σε υψηλό επίπεδο διατηρεί τους τόνους και η Πιονγιανγκ, η οποία προειδοποίησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή» επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ.

Σε άρθρο γνώμης που μετέδωσε την Τετάρτη το βορειοκορεάτικο πρακτορείο KCNA επέκρινε το Τόκιο: «Η Ιαπωνία σήκωσε τα μανίκια για να στηρίξει τις επιχειρήσεις του αφεντικού της κατά της Βόρειας Κορέας».
 

«Η στρατιωτική σύνδεση» των συμμάχων έχει αναχθεί «σε σοβαρή απειλή» για την κορεατική χερσόνησο και η Ιαπωνία «δεν γνωρίζει» ότι «επιταχύνει την αυτοκαταστροφή της», τονίζει το KCNA. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο αναφέρεται συγκεκριμένα στις αμερικανικές βάσεις στο νησί Χοκάιντο.

Η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει προειδοποιώντας την Ιαπωνία να μην ακολουθεί τυφλά τις ΗΠΑ διότι κινδυνεύει «με επικείμενη καταστροφή».

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατήγγειλε «μια σοβαρή και άνευ προηγουμένου απειλή», ενώ μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν να αυξηθεί «η πίεση» στη Βόρεια Κορέα.

Newsweek: Μπορούν οι στρατηγοί να μας σώσουν από τον Τραμπ;

«Ο Τραμπ φοράει κράνος, αλλά θα πάει σε πόλεμο;» διερωτάται το περιοδικό, που κυκλοφορεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, απεικονίζοντας στο εξώφυλλό του τον Αμερικανό πρόεδρο να φορά κοστούμι ενώ το κράνος στο κεφάλι φέρει τέσσερα αστέρια, δηλαδή ανήκει σε στρατηγό. 
Ο υπότιτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού είναι ενδεικτικός του κλίματος στις ΗΠΑ με την πλειοψηφία των Αμερικανών να δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ για την κρίση με τη Βόρεια Κορέα: 

«Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο από τον Τραμπ;» γράφει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: