28.9.17

Υπόθεση "Αγια Ζωνη ΙΙ": Καταδίκη για τον πλοίαρχο...

Δύο χρόνια φυλακή στον πλοίαρχο του «Lassea» για το λαθραίο πετρέλαιο
 ...αθώος ο πρώτος μηχανικός...
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά στον πλοίαρχο του «Lassea», στο...
οποίο είχε εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα λαθραίων καυσίμων, την ώρα που συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώτος μηχανικός.

Στους δύο τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπόριο καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος. 

Το «Lassea» έπαιρνε μέρος στην επιχείρηση απάντλησης καυσίμων του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»και μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων καυσίμων στα διπύθμενά του.

Κατά την απολογία τους οι δύο ναυτικοί υποστήριξαν ότι τα καύσιμα που βρέθηκαν και τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα νόμιμα παραστατικά, συγκεντρώθηκαν εκεί από διαρροή που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της άντλησης των καυσίμων από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Επίσης έγινε και άρση της κατάσχεσης του πλοίου και απόδοσή του στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ολοκληρώνεται η απάντληση

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: