30.9.17

Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο...

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και...
στο Αιγαίο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα σε Θράκη, Χαλκιδική, Βορειοανατολικό Αιγαίο, Εύβοια και Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από 15 έως 21 στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, από 8 έως 16 βαθμούς στη Θράκη, από 9 έως 22 στην κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Ήπειρο, από 12 έως 23 βαθμούς στη δυτική και νότια Ελλάδα, από 10 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 Μποφόρ, με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 Μποφόρ, και τοπικά σε θυελλώδεις 8 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη, όπου θα επικρατήσουν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 Μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 Μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους στα βόρεια κυρίως τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στον Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και στον νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 Μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών από το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: