1.9.17

Άμστερνταμ: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα τουριστικά μέρη...

Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζει προχωρά το Άμστερνταμ μετά από τις πρόσφατες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία.

Ο δήμαρχος της...
πόλης Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, εκπρόσωποι των εισαγγελικών και των αστυνομικών συναντήθηκαν με αξιωματούχους «μεγάλων τουριστικών αξιοθέατων για να συζητήσουν για την τρέχουσα τρομοκρατική απειλή». «Η συνεδρίαση οργανώθηκε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία» που προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανέφερε ο δήμαρχος σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δημαρχείου του Άμστερνταμ.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το 2016 το Amsterdam Marketing.

«Μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε συγκεκριμένα σημεία» δήλωσε ο Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν που θέλει κυρίως να περιορίσει τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα. «Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των τουριστικών αξιοθέατων θα εκπαιδευτούν με την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απειλής για τρομοκρατική επίθεση» πρόσθεσε.

Αρκετές τοποθεσίες του Άμστερνταμ, όπως το δημοφιλές κέντρο Heineken Experience της ιστορικής ζυθοποιίας και η Πλατεία των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας) και το Μουσείο Stedelijk (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν) βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μιας επίθεσης».

Το Ρότερνταμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης προσεχώς γιγάντιων ζαρντινιέρων ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση...

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: