25.8.17

Οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές...

Αποτέλεσμα εικόνας για εσωτερικός τουρισμός
Τι δείχνει έρευνα για την Κρήτη...
Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκεται ο εσωτερικός τουρισμός σε όλη τη χώρα καθώς, στα χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές.

Αποκαλυπτική ήταν...
η έρευνα της Eurostat – που έχει ήδη δημοσιεύσει το cretapost – στην οποία αναφέρεται ότι ένας στους δύο Έλληνες δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέσει χρήματα ούτε για ένα επταήμερο ταξίδι κατά την διάρκεια του έτους.

Την ίδια ώρα στην Κρήτη η πτώση του εσωτερικού τουρισμού είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς αγγίζει το ποσοστό του 70%!

«Η κατάσταση είναι δραματική για τον εσωτερικό τουρισμό στην Κρήτη. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχουμε έχει καταγραφεί μία τεράστια μείωση στα χρόνια της κρίσης. Το 70% των Ελλήνων δεν μπορούν ν’ αντέξουν οικονομικά ένα ταξίδι και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να πάρουν τις οικογένειές τους και να κάνουν διακοπές ούτε καν στην χώρα τους», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος συνδεσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Μάλιστα, στο Ηράκλειο είναι ακόμα μικρότερο το ποσοστό που καταγράφεται στον εσωτερικό τουρισμό.

«Η μείωση στο Ηράκλειο είναι ακόμα μεγαλύτερη με τα ποσοστά να είναι στην κυριολεξία μηδαμινά. Αντίθετα, στα Χανιά παρουσιάζονται μεγαλύτερα νούμερα χωρίς ωστόσο να υπερβαίνει το 15%», επεσήμανε σχετικά ο πρώην πρόεδρος ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Πέντε μέρες το… πολύ διακοπές και χωρίς πολυτέλειες

Πέντε μέρος το… πολύ έρχονται στην Κρήτη για διακοπές οι λιγοστοί Έλληνες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα χωρίς να ζητούν πολυτέλειες.

Οι περισσότεροι ψάχνουν φτηνή διαμονή, μόνο με πρωινό, ενώ δεν πληρώνουν για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως ακριβά φαγητά, εκδρομές και spa.

Όπως αναφέρει στο cretapost ο κ. Βλατάκης στην Κρήτη έρχονται κυρίως κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και μένουν λίγα βράδια ενώ, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, το μεγαλύτερο ποσοστό του εσωτερικού τουρισμού που καταγράφεται στο νησί είναι οι Ηρακλειώτες που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στα Χανιά και αντίστροφα.

«Οικογενειάρχες και ζευγαράκια είναι το προφίλ των Ελλήνων που έρχονται για διακοπές στην Κρήτη και μένουν το πολύ πέντε ημέρες. Συνήθως έχουμε Ηρακλειώτες που επισκέπτονται για λίγες μέρες τα Χανιά και αντίστροφα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

πηγη cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: